Cum trebuie sa conduci pe timp de ploaie?

Conditiile meteorologice din aceasta perioada sunt destul de dificile si ridica probleme soferilor. La buletinele meteo se anunta tot mai frecvent intensificari ale vantului si cantitati de ploaie considerabile, ajungandu-se la coduri galbene sau portocalii.

tractari auto

Bineinteles, aceste conditii meteo nu ne pot opri din activitatile noastre zilnice. Suntem obligati sa ne deplasam, fie la serviciu, fie in diverse locuri, iar de regula cei mai multi dintre noi se folosesc de autoturism.

Astazi discutam impreuna cu specialistii de la tractari auto Bucuresti despre principalele aspecte pe care un sofer trebuie sa le aiba in vedere atunci cand circula cu masina in conditii meteo nefavorabile.

1. Adapteaza viteza la conditiile meteo

Atunci cand se face trecerea de la sezonul cald la sezonul rece, este destul de dificil sa ne adaptam stilul de condus la noile conditii. Ramanem cumva obisnuiti sa circulam cu vitezele cu care obisnuiam sa ne deplasam inainte si uitam sa conducem preventiv. Dar acest lucru este obligatoriu. Un exemplu de fenomen care poate sa apara pe timp de ploaie, daca nu adaptam viteza la conditiile meteo este fenomenul de acvaplanare. Acest fenomen reprezinta un derapaj periculos al masinii care poate duce la accidente serioase si pot duce la interventia unei firme de tractari auto.

2. Concentreaza-ti atentia pe activitatea de condus

Aceasta regula este valabila in orice sezon, dar este extrem de importanta in sezonul ploios, cand vizibilitatea este oricum redusa. Daca ne preocupam sa vorbim la telefon, sa mancam, sau sa purtam discutii, atentia se diminueaza. Atentia diminuata coroborata cu vizibilitatea scazuta poate, de asemenea, sa conduca la evenimente nefericite.

3. Pastreaza distanta fata de celelalte autovehicule

Pe timp de ploaie este recomandat sa pastram o distanta mai mare fata de autoturismele din fata pentru a putea evita la timp orice incident din trafic. De asemenea, daca soseaua este uda, distanta de franare creste considerabil, de aceea suntem obligati sa pastram o distanta mai mare.

4. Mentine vizibilitatea

Pe timp ploios, geamurile se pot aburi. Porneste sistemul de ventilatie si de aer conditionat pentru a evita vizibilitatea redusa. Este important sa fii reperat si de catre ceilalti participanti la trafic, de aceea trebuie sa aprinzi farurile pentru a fi observat usor.

Be the first to comment on "Cum trebuie sa conduci pe timp de ploaie?"

Leave a comment