De ce este caramida un material atat de utilizat din vechi timpuri?

caramida
caramida

Cateva detalii generale despre caramida

Caramida este un material de constructii foarte utilizat pentru realizarea constructiilor de diverse tipuri, datorita faptului ca se preteaza foarte bine in orice combinatie cu alte materiale. Astfel, in combinatie cu lemn, tigla ceramica, metal sau piatra, acest material poate fi utilizate intr-un mod foarte eficient.

Caramida a inceput sa fie utilizata si ca element de design

In ultimii ani, caramida a ajuns sa fie privita si ca o solutie de design exterior, avand in vedere ca poate fi folosita pentru fatade, atat in cazul caselor, cat si al blocurilor, deoarece aceasta se gaseste pe piata sub diferite nuante de culoare. Mai mult decat atat, caramida a inceput sa fie utilizata si in designul interior montata pe perete pentru a realiza un accent vizual.

In general, aceasta este privita un material de constructii si atat, dar aceasta a demonstrat de multe ori ca poate fi un element de finisaj frumos in orice design interior, fie ca discutam despre unul traditional sau modern.

Aceasta este genul de material care se poate transforma rapid intr-un element de design interior unic, adaugand un plus de valoare, personalitate si originalitate camerei in care este utilizata. Un perete acoperit cu caramida este o solutie extrem de utilzata de designerii de interior, deoarece ofera un plus de culoare si caldura respectivului spatiu. Contrastul dintre rafinamentul si sobrietatea unor piese de mobilier clasice si duritatea pe care o emana acest material realizeaza o imagine de ansamblu foarte placuta.

Principalele avantaje pe care le ofera caramida atunci cand este utilizata

Un avantaj de mentionat este rezistenta sportia la seisme pe care o ofera caramida constructiilor in care este utilizata. Rezistenta este caracterizata printr-un numar mare de oscilatii care sunt mult mai bine suportate de acesle constructii, in comparatie cu cele realizate din beton.

Casele realizate din acest materiale au ca mare avantaj posibilitatea de diversitate a finisajelor, dar si diferitele tipuri de materiale de acoperisu cu care se poate asorta si pe care le poate sustine foarte bine. Exemplu: vorbim despre tigla, care este un material cu greutate mare si care are nevoie sa se sprijine pe o constructie puternica, care are o structura rezistenta, aceasta nefiind recomandata pentru o casa realizata din lemn.

caramida

Mai mult decat atat, o casa realizata din caramida este imuna la daunatori, insecte si rozatoare fara sa fie necesare anumite tratamente speciale. In plus, caramida rezista foarte bine intr-un mediu umed o lunga perioada de timp in tip ce o casa din lemn putrezeste destul foarte repede.

Zidurile realizate din caramida au o conductivitate destul de mica, fata de cele din beton. In plus, acest material izoleaza foarte bine fonic la interior.

Avand in vedere durata ridicata de viata pe care o are, este important de stiut faptul ca acest material poate fi refolosit, deci este un material reciclabil.

Be the first to comment on "De ce este caramida un material atat de utilizat din vechi timpuri?"

Leave a comment