Dealul Acropole şi templul Parthenon, acoperite de un nor negru de fum. Incendiu puternic izbucnit la periferia capitalei Greciei, Atena – FOTO

Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit luni într-o zonă situată la periferia capitalei Greciei, Atena, determinându-i pe localnici să îşi părăsească locuinţele, din cauza norului gros de fum care a acoperit oraşul, informează Reuters.

Imaginea articolului Dealul Acropole şi templul Parthenon, acoperite de un nor negru de fum. Incendiu puternic izbucnit la periferia capitalei Greciei, Atena - FOTO

Dealul Acropole şi templul Parthenon, acoperite de un nor negru de fum.Un incendiu puternic a izbucnit la periferia capitalei Greciei, Atena

Mai mult de 70 de pompieri, 30 de echipaje şi cinci elicoptere cu apă s-au deplasat la faţa locului pentru stingerea incendiului, care a izbucnit lângă piaţa Kinetta, situată la aproximativ 45 de km est de Atena.

Un nor de fum cu nuanţe negre şi portocalii a acoperit luni după-amiază dealul Acropole şi templul Parthenon.

Amplificat de vâutul puternic care bate din mai multe direcţii, incendiul a izbucnit într-o pădure de pin. Imaginile prezentate de televiziunea locală arată mai multe grădini în flăcări.

Un oficial al brigăzii de pompieri a afirmat că focul se îndrepta spre o zonă rezidenţială din Kinetta.

Incendiile de vegetaţie sunt foarte des întâlnite pe perioada verii în Grecia, însă iarna trecută a influenţat producerea unor astfel de incidente.

Be the first to comment on "Dealul Acropole şi templul Parthenon, acoperite de un nor negru de fum. Incendiu puternic izbucnit la periferia capitalei Greciei, Atena – FOTO"

Leave a comment