Despre tabla zincata si avantajele pe care le are aceasta

tabla zincata
tabla zincata

Tabla zincata este un material metalic ce este utilizat in constructii, cu precadere pentru realizarea de acoperisuri si nu numai!

Tabla zincata, in cadrul procesului de productie, este supusa unui procedeu special ce ii ofera o rezistenta si o durabilitate mare.
Numele de „zincata” se datoreaza stratului de zinc cu care sunt acoperite foile de tabla. Zincul este o substanta chimica ce ofera protectie anticoroziva materialelor, acestea beneficiand de o rezistenta si o durata de utilizare mai ridicate. Asfel, aceasta a inceput sa fie din ce in ce mai folosita in special datorita acestei protectii anticorozive pe care o are si care contribuie din plin la realizarea de constructii rezistente.

Stratul protector ce acopera tabla zincata poate avea grosimi diferite.

Cu cat acesta este mai gros, cu atat protectia de care beneficiaza tabla zincata va fi mai mare. Intregul proces de zincare al acestui material are loc la temperaturi mari, deoarece zincul se prelucreaza doar la cald.

Principalele proiecte in care tabla zincata este o solutie eficienta

Datorita stratului protector de zinc de care beneficiaza, tabla zincata este utilizata cu precadere in mediile exterioare, deoarece rezista extrem de bine la intemperii si la coroziunea provocata de acestea.
Asa cum s-a mentionat anterior, acest material se utilizeaza cel mai des in realizarea de acoperisuri sau pentru realizarea diferitelor structuri metalice, precum: usi de garaje, panouri publicitare, pereti pentru hale de productie si asa mai departe.

tabla zincata

Alte caracteristici pe care le are tabla zincata

In afara de caracteristicile prezentate mai sus, adica rezistenta impotriva coroziunii, durata ridicata de viata si rezistenta impotriva intemperiilor, tabla mai are si alte cateva caracteristici de luat in calcul atunci cand se doreste utilizarea sa.

Material prima din care se obtine tabla zincata are o foarte buna rezistenta mecanica. Cu alte cuvinte, materialul finit rezista destul de bine la socurile mecanice de orice tip, la dilatarea si contractarea ce sunt cauzate de variatiile de temperatura si mai ales, la actiunea diferitilor agenti chimici corozivi.

Tabla zincata rezista pastrandu-si prorietatile chiar si pana la 50 de ani

O alta caracteristica foarte importanta ce recomanda ca aceasta sa fie folosita in realizarea de acoperisuri, se doteaza rezistentei ridicate la incendiu pe care aceasta o are. Acest material nu este deloc inflamabila si astfel putem spune ca, in cazul nefericit al unui incendiu aceasta nu va arde, dar nici nu vor intretine focul.

Tabla zincata beneficiaza si de un raport calitate-pret excelent, deoarece odata montata aceasta nu are nevoie de ingriji speciale sau de reparatii suplimentare pana la 50 de ani

Astfel, este clar ca tabla zincata este un material foarte eficient si rezistent, care ofera calitate ridicata de fiecare data cand este utilizat in proiecte. In continuare, aceasta va fi imbunatatita considerabil datorita dezvoltarii procesului tehnologic de productie si este cert ca va deveni un material care va oferi din ce in ce mai multe avantaje pentru diversele proiecte unde poate fi utilizat.

Be the first to comment on "Despre tabla zincata si avantajele pe care le are aceasta"

Leave a comment