Detalii despre teava PPR

O recomandare destul de frecventa printre specialisti cand vine vorba de materialele potrivite pentru realizarea instalatiilor termice si de apa este teava PPR. Pentru realizarea acestor tipuri de instalatii este nevoie de eficienta, iar aceasta este una dintre calitatiile principale ale acestui material de constructii. Materialul din care sunt realizate tevile PPR este cunoscut sub numele de polipropilena si este material rezistent la temperaturii ridicate, reactii chimice si presiuni mecanice.

In ce cazuri se poate utiliza teava PPR?

In cele mai multe dintre cazuri tevile PPR sunt folosite in urmatoarele situatii:

In realizarea de instalatii de apa si de incalzire prin pardoseala;

In realizarea instalatiilor termice racordate la sistemul centralizat de incalzire.

Care sunt proprietatiile tevii PPR?

Teviile PPR nu dau dovada doar de duritate si rigiditate, acestea mai au o serie de caracteristici foarte utile, astfel pot fi integrate in mai multe tipuri de proiecte. Printre acestea se pot aduce in discutie urmatoarele:

In anumite cazuri se poate folosi atat teava PPR, cat si una din cupru. Dar spre deosebire de cea din cupru, teava PPR nu are un pret atat de ridicat si sunt in acelasi timp si calitatuve. Astfel ca raportul calitate-pret este unul cat se poate de corect. Ca sa intelegeti diferenta de pret dintre cele doua, luati in considerare ca aceasta diferenta poate ajunge chiar si la 20%.

Nu se produce pierdere de caldura in timpul transportarii apei calde. Teava PPR are un coeficient de transfer termic care este foarte scazut. Astfel ca la destinatia finala temperatura apei nu va fi schimbata deloc.

Acest tip de tevi sunt rezistente la agentii corozivi care se gasesc in apa. Astfel ca sunt una dintre cele mai potrivite alegeri cand vine vorba de realizarea unui sistem de incalzire centralizat.

In cazul consumatorilor care decid sa bea apa de la robinet este important sa nu existe depuneri de substante sau elemente toxice pe reteaua de apa. Folosind acest tip de teava pueti fi siguri ca acest tip de depuneri nu vor exista. Acest lucru se datoreaza polipropilenei.

Nu in ultimul rand, datorita faptului ca nu are o greutate foarte ridicata, nici transportul sau manipularea acestor tevi nu vor ridica probleme. Si de aceasta data, tot materialul din care este fabricata ii confera aceasta greutate redusa.

In cazul in care aveti nevoie de acest material de constructii pentru proiectul dumneavoastra nu ezitati sa apelati la mesterumanole.ro. Acesta este locul unde veti gasi cele mai calitative materiale de constructii, astfel veti sti ca reusita proiectul dumneavoastra este cat se poate de garantata!

Be the first to comment on "Detalii despre teava PPR"

Leave a comment