Diferente esentiale intre cele doua tipuri de vata minerala

vata minerala
vata minerala

Ce este vata minerala?

Vata minerala reprezinta un material destinat izolarii termice. Aceasta este un produs poros ce este alcatuit din anumite substante ce au proprietatea de impiediaare a transferului termic. In plus, pe langa impiedicarea transferului de caldura, este si un bun inhibator al transferului sunetelor, fiind un izolator fonic bun.

Tipuri de vata minerala

Aceasta se poate gasi sub doua forme, fiecare avand propriile sale calitati, depinzand de materialul din care sunt fabricate. Cele doua tipuri sunt:
vata minerala
Vata minerala de sticla – acest model este unul cu o mai mare flexibilitate si elasticitate,  fiind mai usor de instalat. Acest produs se poate utiliza in special in cadrul proiectelor de izolare a spatiilor cu o forma neregulata sau cu o accesibilitate diminuata, precum mansardele, peretii despartitori si peretii caselor din lemn.
Vata minerala bazaltica – acest model este mai rigid si mai greu comparativ cu modelul de sticla. Datorita acestor proprietati, insa, acesta detine si  proprietati mai performante. In general, produsele realizate din acest material se preefra pentru proiectele ce ar necesita o rigiditate si o rezistenta mecanica ridicata, fiind adecvate pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor exteriori si a teraselor.

Ce avantaje va va aduce utilizarea vatei?

Datorita calitatilor sale, ata minerala reprezinta o alegere excelenta. Aceasta se monteaza cu usurinta, absoarbe zgomotul cu succes,  nu intretine focul, are o stabilitatea sa dimensionala foarte buna, nu reactioneaza cu metalele sau alte substante cu care intra in contact, nu permite dezvoltarea cuiburilor de insecte sau rozatoare si nu putrezeste.

In plus, este un produs cu un nivel crescut de siguranta, netoxic, cu o lunga durata de viata, avand un termen de garantie nelimitat.

Cum se poate folosi acest produs?

Vata minerala poate se utilizeaza cel mai adesea pentru izolarea urmatoarelor:

Pardoselilor si planseelor – pentru realizarea izolarii termice si fonice a pardoselilor si planseelelor dintre etaje;

Peretilor despartitori – peretii realizati din vata minerala si rigips au o greutate scazuta, neincarcand structura;

Peretilor din exterior – are rol de opritor al aerului din exterior, fiind benefic acestor pereti care au nevoie de asigurarea un climat adecvat;

Mansardelor – cu ajutorul acesteia se poate realiza o izolare cu o greutate redusa.

Be the first to comment on "Diferente esentiale intre cele doua tipuri de vata minerala"

Leave a comment