Distins cu „Acknowledgement Prize 2017” la Marsilia, la Gala LafargeHolcim Awards #G53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNĂ- continuă mini stagiunea A.A.A. în Sectorul 5 al Capitalei

Marți, 17 octombrie 2017, de la ora 20:30 spectacolul A.A.A. — prima productie G53 — PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNĂ se joacă la Cercul Militar Național — sala EUSEBIU ȘTEFĂNESCU (intrare prin bulevardul Elisabeta). Distribuția: Ioana Marchidan, Vlad Birzanu, Alin State, Carla Maria Teaha / Alexandra Fasola, Cabiria Morgenstern și Irina Margareta Nistor.

G53 este un teatru pentru București, nu un teatru al unui sector sau a altui sector. Primii care au întețes asta au fost cei de la primăria Sectorului 5. Prin Centrul Cultural ‘Ștefan Iordache’ se realizează până la sfârșitul anului o mini stagiune G 53 de 10 reprezentații cu spectacolul A.A.A. în locații diferite din sectorul 5, cu intrare liberă. Programul spectacolelor va fi afișat pe site-ul www.grivita53.ro și pe pagina de Facebook a proiectului Grivița 53: https://www.facebook.com/grivita53/

Proiectul Grivița 53 — Primul teatru construit împreună a fost recompensat recent cu Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards, considerată drept cea mai importantă competiție de arhitectură și design sustenabil din lume. Anul acesta, au participat aproape 5.100 de proiecte din toată lumea, dintre care doar 7 au fost recompensate cu un trofeu, iar cel primit de Grivița 53 este primul premiu pe care România îl câștigă în istoria acestui concurs. Juriul competiției a fost format din 9 dintre cele mai importante personalități din industrie: arhitecți, constructori, experți în domeniu.

Decernarea premiilor LafargeHolcim Awards a avut loc pe 28 septembrie 2017, la MUCEM, la Marsilia, în prezența unor arhitecți de renume mondial. Premiul câștigat de Grivița 53 constă atât într-o recompensă financiară de 20.000 dolari, dar în primul rând, în recunoașterea internațională a proiectului. LafargeHolcim Awards promovează și recompensează sustenabilitatea socială și de mediu în construcții din 2003.

‘Acest premiu demonstrează sustenabilitatea proiectului și încrederea pe care ne-o acordă profesioniști din liga întâi. Poate că acum vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a face rost de suma necesară construcției și pentru a duce la bun sfârșit această poveste’, a declarat Chris Simion — Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.

În acest demers s-au alăturat personalități care girează cu performanța lor, unicitatea și performanța proiectului construcției primului teatru privat după 71 de ani. În 1946 inginerul constructor Liviu Ciulei a dus la bun sfârșit un proiect similar pe care l-a dedicat fiului său, regizorul Liviu Ciulei. Printre oamenii care cred în acest proiect îi amintim pe Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Râlea, George Ivașcu, Valeria Racila von Groningen, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Pascal Bruckner, Eric Emmanuell Schmitt, Frederic Beigbeder, Mihai Covaliu și multi alții.

Bugetul la care se ridică construcția teatrului este 1.000.000 euro.

Pentru ca totul să fie transparent și să nu atragă suspiciune, Chris Simion — Mercurian a înființat Asociația Culturală ‘Grivița 53’ prin care se desfasoară campania de strângere de fonduri și a donat acestei asociații terenul în valoare de 200.000 Euro pe care urmează să se întâmple construcția. Mai mult decât atât, în statutul Asociației există un articol prin care destinația culturală a imobilului nu va putea fi schimbată niciodată.

Campania de strângere de fonduri pentru G53 a fost demarată în Aprilie 2017. Până în prezent s-au strâns aproximativ 100.000 Euro. G53 îți dă șansa de a fi parte din această poveste. Poți cumpară cărămizi, ferestre, scaune, uși, pereți, iar numele tău va fi inscripționat și va rămâne martor al acestei povești peste generații. În Aprilie 2018, echipa G53 își dorește să deschidă șantierul. Pentru ca acest fapt să se întample trebuie să se strângă în jur de 400.000 Euro.

‘A.A.A.’ este o bucată din spiritul G 53, unde tinerii vor fi reținuți prin performanță pe care o fac și prin viziunea nouă, fresh a spectacolelor în care vor juca. G53 este un spațiu artistic liber, care se definește în primul rând prin calitate și inovație.

Vă așteptăm să intrați în comunitatea G53. Crezul nostru: TO BUILD OR NOT TO BE.
Vă mulțumim!

Eveniment pe facebook: https://www.facebook.com/events/376719469429089

Be the first to comment on "Distins cu „Acknowledgement Prize 2017” la Marsilia, la Gala LafargeHolcim Awards #G53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNĂ- continuă mini stagiunea A.A.A. în Sectorul 5 al Capitalei"

Leave a comment