Donald Trump, principalul subiect al întâlnirii grupului Bilderberg

Grupul Bilderberg, un club discret alcătuit din circa 130 de reprezentanți de marcă ai elitelor mondiale politice, economico-financiare și din mass-media, se va reuni începând de joi la Chantilly (SUA) pentru obișnuita întâlnire anuală cu ușile închise, președinția lui Donald Trump urmând să fie subiectul central al discuțiilor, transmite AFP.

Conform unui comunicat emis de acest grup, printre numeroasele teme care vor fi dezbătute în cele patru zile ale reuniunii se numără de asemenea viitorul Uniunii Europene, raporturile transatlantice, globalizarea, proliferarea nucleară și ”războiul informațional”.

”Nu se urmărește luarea unei decizii, nu se vor redacta concluzii ori vreun raport” la reuniune, ”nicio rezoluție nu va fi propusă, nu va exista un vot și niciun alt comunicat nu va fi publicat” mai menționează grupul Bilderberg în comunicatul difuzat.

Caracterul secret al reuniunilor grupului creat în anul 1954 a alimentat de-a lungul vremii teoriile conspirației ce înconjoară acest club al elitelor globale. Pentru întâlnirea din acest an a fost aleasă localitatea americană Chantilly, situată la circa 50 de kilometri de Washington. Printre participanți se numără fostul secretar american de stat Henry Kissinger, directorul CIA, John Brennan, precum și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Vor fi de asemenea prezenți mai mulți politicieni susținători ai lui Donald Trump, printre ei fiind consilierul său pentru securitate națională, generalul H.R. McMaster, și secretarul de stat pentru comerț, Wilbur Ross. Ei vor avea ocazia să discute la întâlnirea grupului Bilderberg și cu adversari ai noului lider de la Casa Albă, precum miliardarul Eric Schmidt, director al companiei Alphabet Inc. — compania mamă a Google.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Be the first to comment on "Donald Trump, principalul subiect al întâlnirii grupului Bilderberg"

Leave a comment