Dosar penal în cazul azilului închis în Timiş. Alţi trei bătrâni, găsiţi în condiţii improprii

Încă trei bătrâni au fost descoperiţi în azilul privat din Liebling, judeţul Timiş, care a fost închis luni pentru că beneficiarii erau ţinuţi neîngrijiţi şi nespălaţi, în urma unui control efectuat de inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilo. Poliţia a deschis un dosar penal.Potrivit reprezentanţilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Timiş, miercuri seara, inspectorii au efectuat un nou control la azilul privat din localitatea Liebling, care a fost închis luni din cauza condiţiilor în care erau cazaţi beneficiarii.

Astfel, în urma verificărilor, au mai fost găsiţi încă trei bătrâni cazaţi în azil. Unul dintre aceştia a fost transportat la spital, iar ceilalţi doi urmează să fie mutaţi în cursul zilei de joi.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă comună a poliţiştilor timişeni, a OPC Timiş şi ITM Timiş.

De asemenea, Poliţia Timiş a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, deoarece proprietarul percepea o taxa lunară pentru cazarea bătrânilor, deşi azilul nu avea autorizaţie de funcţionare.

Unsprezece bătrâni care erau cazaţi la un azil din Liebling erau nevoiţi să folosească toaleta din curte, mâncarea era gătită într-o bucătărie improvizată, iar farfuriile se spălau în lighean. Căminul a fost închis, luni, de inspectorii OPC, după ce au fost găsite şi excremente de şoareci.

După ce azilul a fost închis, o parte dintre bătrâni au fost transportaţi la spitalul din Deta, iar în prezent, autorităţile caută soluţii pentru cazarea lor, după externare.

Fiecare bătrân era nevoit să plătească între 1.700 şi 1.900 de lei pe lună pentru a fi cazat în azilul privat din Liebling.

Be the first to comment on "Dosar penal în cazul azilului închis în Timiş. Alţi trei bătrâni, găsiţi în condiţii improprii"

Leave a comment