Ce inseamna dreptul civil si cum te poate ajuta un avocat specializat?

avocat drept civil

Pentru multi romani avocatura a reprezentat intotdeauna o profesie de ocolit. Este greu de practicat si ne intalnim cu specialisti din acest domeniu doar in situatii mai putin placute. Ne-am obisnuit sa apelam la avocati doar in situatii limita, de aceea nu avem cea mai buna imagine despre acesti profesionisti. In realitate, un avocat drept civil iti poate fi de mare folos in evitarea problemelor care te aduc in fata instantei, dar si in recuperari de bunuri, terenuri sau redactari de documente importante.

Datorita tehnologiei si a situatiei actuale care ne-a fortat sa folosim mediul online tot mai des, putem intretine o colaborare cu un astfel de specialist chiar in mediul online. Cu totii ne dorim mai mult timp liber si sa economisim cat mai multa energie. Alege un avocat specializat in drept civil si discutati despre eventualele probleme in mediul online sau telefonic. Bineinteles ca in anumite situatii va trebui sa va intalniti fizic, dar atunci cand colaborati cu un specialist pentru a evita abaterile de la lege, acest tip de colaborare va functiona de minune.

Drept civil pe intelesul tuturor

Prin ”drept civil” putem intelege mai multe lucruri. In avocatura aceasta expresie se refera la conduita pe care trebuie sa o aiba o persoana in relatie cu institutiile publice. Avocatii specializati in aceasta ramura a profesiei cunosc indeaproape legi care reglementeaza raporturile patrimoniale si nepatrimoniale dintre persoanele juridice si cele fizice. Intotdeauna se pleaca de la premiza ca toata lumea este egala, dar aceasta egalitate se poate schimba in functie de speta.

Un avocat drept civil va poate ajuta pentru a va recupera anumite terenuri, imobiliare sau constructii care va revin in urma unei mosteniri. De asemenea, tot acest specialist este cel potrivit in partajul desfasurat in urma divortului. Un adevarat specialist va poate ajuta de la redactarea documentelor si pana la reprezentarea in cele mai importante situatii (proces, notar public, proceduri, executari, etc.).

Cum te ajuta un avocat drept civil?

Sunt patru mari categorii in care pot fi clasificate serviciile oferite de un avocat specializat in drept civil. Fiecare serviciu are calitatea oferita de profesionistul care-l ofera. La fel se intampla si in cazul onorariilor. Nu exista un pret fix pentru serviciile oferite de un avocat. Acestea sunt discutate cu clientul in functie de dificultatea problemelor si timpul pe care specialistul trebuie sa-l investeasca.

Iata care sunt categoriile de servicii oferite de un avocat bun in drept civil:

  • Asistenta si reprezentare
  • Redactare, verificare si negociere
  • Succesiuni
  • Alte servicii

Este de la sine inteles ca unii avocati au o lista mai lunga de servicii decat altii. Din acest motiv trebuie sa apelati doar la acei profesionisti care sunt recomandati de clientii anteriori cu care au colaborat. De regula, avocatii care-si desfasoara profesia cu multa pasiune pot fi gasiti cu usurinta in cabinetele de avocatura cu renume din tara.

In Bucuresti si Timisoara puteti apela la serviciile cabinetului de avocatura Musat & Partners. Echipa este formata din profesionisti tineri si pregatiti care se implica cu adevarat in rezolvarea problemelor clientilor.

Be the first to comment on "Ce inseamna dreptul civil si cum te poate ajuta un avocat specializat?"

Leave a comment