ECO-tombola aniversară, la un an de CMCI

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) reprezintă o premieră pentru România, fiind primul centru municipal universal de colectare a deșeurilor din gospodării private. Centrul a fost inaugurat acum un an, in martie 2016. De la deschidere, peste 40 de tone de deseuri au fost predate de peste 1000 de ieșeni. Pe 10 martie 2017, s-a dat startul unei noi campanii de încurajare a populației să predea corect deșeurile spre reciclare, prin organizarea unei tombole aniversare cu premii atractive.Campania aniversară s-a desfășurat în perioada 10 martie — 10 aprilie 2017. Peste 300 de locuitori ai municipiului Iași au participat și au predat responsabil deșeuri.

Rezultat al unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași si SALUBRIS SA, Centrul Municipal de Colectare Iași este o soluție modernă, bine gândită, realizată cu know-how european, menita să dea o direcție civilizată și prietenoasă cu mediul deșeurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi.

La CMCI populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: electrice stricate, plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional, deșeuri din construcții.

Tombola aniversară a fost menită să impulsioneze și mai mult ieșenii să colecteze selectiv și să participe la procesul reciclării. Astfel, oricine a predat la Centrul din Stradela Grădinari nr. 26, Iași, cel puțin un deșeu, conform regulamentului, în perioada 10 martie — 10 aprilie 2017, a fost înscris automat într-o tombolă cu premii atractive, oferite de Dedeman.

Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro si www.ecotic.ro.

………………………………..
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Be the first to comment on "ECO-tombola aniversară, la un an de CMCI"

Leave a comment