ELKOTech România anunță parteneriatul cu Toshiba

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunță semnarea unui parteneriat de distribuție cu Toshiba.

Cu ocazia semnării noului contract, ELKOTech România își completează portofoliul de produse cu unități de stocare interne și externe dedicate sistemelor desktop PC, notebook-urilor și consolelor de jocuri.

De peste 40 de ani, Toshiba este unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de stocare, dezvoltând produse dedicate tuturor sistemelor de calcul. Compania japoneză este unul dintre puținii furnizori de astfel de echipamente ce se ocupă de proiectare, dezvoltare și producție în mod direct. Fiind unul dintre liderii acestei industrii și, totodată, inventatorul memoriilor flash NAND, Toshiba a înregistrat, de-a lungul timpului, numeroase patente, generând noi oportunități de piață pentru companii și îmbunătățind semnificativ experiența de lucru a utilizatorilor.

În urma semnării acestui parteneriat, ELKOTech Romania va aduce pe piața locală: hard disk-uri externe de 2,5′ și de 3,5′, hard disk-uri interne de desktop și notebook, unități SSD și echipamente de stocare externe cu funcționalitate Wi-Fi.

Canvio — hard disk-uri portabile și de desktop
Hard disk-urile portabile din gama Canvio au o capacitate de stocare de maxim 3TB pentru modelele de 2,5′, respectiv 6TB pentru cele de 3,5′. Toate unitățile dispun de conectivitate USB 3.0. Modelele de vârf ale acestei categorii sunt Canvio Premium și Canvio Premium for Mac. Acestea sunt compatibile cu standardul USB Type C, pot fi blocate prin parolă și pot fi accesate, de la distanță, cu ajutorul unui software dedicat. Al treilea model, Canvio for Desktop, are o capacitate de stocare de 2, 3, 5 sau 6TB, poate fi poziționat atât vertical, cât și orizontal și include un software de back-up și un driver pentru sistemele Mac.

Stocare internă HDD și SSD
Line-up-ul Toshiba de unități de stocare HDD este compus din trei modele dedicate sistemelor desktop și două modele dedicate laptop-urilor. Modelele profesionale ale acestei categorii sunt: X300 (o unitate de 3,5′ ce oferă performanțe superioare) și H200 (o unitate de 2,5′ hibridă de mare performanță). Unitățile sunt potrivite pentru utilizatorii entuziaști și pentru gameri, datorită performanțelor ridicate și protecției sporite a datelor. H200 este o unitate hibrid SSHD dedicată notebook-urilor sau consolelor de jocuri și integrează tehnologiile Perpendicular Magnetic Recording și Tunnel Magneto-Resistive.

Toshiba deține în portofoliul său și trei modele SSD, Q300 Pro dedicat utilizatorilor profesioniști, respectiv Q300 și A100 dedicate utilizatorilor avansați. Unitățile SSD pot oferi timpi de acces de până la 25x mai rapizi comparativ cu un hard disk tradițional de 7.200rpm. Aceste unități permit o inițializare mai rapidă a sistemului de operare și sunt potrivite pentru jocuri, multitasking și aplicații complexe de calcul.

Disponibile în capacități de stocare de 240GB și 120GB, unitățile SSD A100 folosesc o memorie flash de 3-biți-per-celulă 15nm, un controller Toshiba și tehnologia de cache SLC (single-level cell). Unitățile sunt ideale pentru a îmbunătăți eficiența, timpul de răspuns și consumul sistemelor de acasă sau de la serviciu. Seria Q300 folosește memorii flash de 3-biți-per-celulă TLC 15nm, modelele fiind ideale pentru utilizatorii ce doresc să își upgradeze PC-ul prin înlocuirea unității de stocare tradiționale cu un SSD rapid, eficient, rezistent la șocuri și cu un consum redus de energie. Modelul premium Q300 Pro folosește o tehnologie pe 2-biți-per-celulă MLC 15nm și este dedicat gamerilor, graficienilor sau utilizatorilor ce au nevoie de performanțe superioare pentru mediul de business.

Medii de stocare wireless
Line-up-ul Toshiba de medii de stocare wireless este format din două echipamente: un hard disk tradițional de 1TB și o unitate adaptor ce poate transforma orice dispozitiv de stocare extern cu port USB într-unul cu tehnologie wireless. Funcționalitatea wireless permite utilizatorilor să conecteze la unitățile de stocare produse precum smartphone-uri, tablete sau televizoare Smart, pentru transferul rapid și simplu de fișiere.

‘Toshiba are plăcerea de a începe colaborarea cu ELKOTech Romania pentru distribuția de echipamente de stocare. Semnarea parteneriatului s-a realizat ținând cont de rețeaua extinsă de parteneri ELKO și de modelul de business al companiei’, a declarat Lorenzo Martinez-Palomo, Director general al diviziei Personal Storage Toshiba Electronics Europe.

Despre ELKOTech Romania și Grupul ELKO


ELKOTech Romania este specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (retaileri, e-taileri, companii integratoare de soluții și automatizări industriale), adresând toate canalele de distribuție.
ELKOTech Romania este membră a grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții și servicii IT din Europa de Est, cu o expansiune activă în zona Asiei Centrale. Cu peste 700 de angajați, ELKO este prezent în 10 țări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia, Kazahstan și Cehia. ELKO reprezintă mai mult de 120 de producători IT de renume mondial și distribuie peste 20.000 de articole către o rețea de parteneri ce cuprinde aproximativ 6.500 de companii revânzătoare. Compania este deținută de mai multe entități și de fondul de investiții Amber Trust. Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați www.elko.ro, www.elkogroup.com și www.solutions.elkogroup.com.

Be the first to comment on "ELKOTech România anunță parteneriatul cu Toshiba"

Leave a comment