Eugen Nicolicea spune că Ludovic Orban merită închisoare sau amendă după clasarea dosarului Vioricăi Dăncilă

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, după ce DIICOT a clasat dosarul de înaltă trădare deschis la sesizarea lui Ludovic Orban, că liderul PNL a indus în eroare organele judiciare, faptă sancţionată cu închisoare sau cu amendă.

113 afişări

Imaginea articolului Eugen Nicolicea spune că Ludovic Orban merită închisoare sau amendă după clasarea dosarului Vioricăi Dăncilă

Eugen Nicolicea spune că Ludovic Orban merită închisoare sau amendă după clasarea dosarului

„Faptul că spui prostii şi nu ştii ce spui, nu este o scuză. Inducerea în eroare a organelor judiciare, sesizarea penală făcută prin denunţ în cazul nostru, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală – trădarea cum zice el, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Asta merită Orban, că asta a făcut. A făcut o sesizare penală cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală, trădarea, cunoscând că aceasta este nereală”, a declarat Nicolicea pentru MEDIAFAX.

Potrivit deputatului PSD, Orban a răspândit şi informaţii false prin care a pus în pericol securitatea naţională, faptă care se pedepseşte şi ea cu închisoare.

„De asemenea, prin mijloace mass-media, a comunicat şi răspândit date sau informaţii false, cunoscând caracterul fals al acestora, punând în pericol securitatea naţională, relaţiile noastre cu statul Israel, şi asta este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. Rămâne să vedem dacă se autosesizează Parchetul. Asta se întâmplă când vorbeşte unul care nu prea citeşte”, a precizat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

DIICOT a anunţat vineri clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, pe motiv că fapta nu există. Plângerea era făcută de Ludovic Orban.

Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională, uzurpare a funcţiei, divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Anchetatorii au închis această cauză penală pe motiv că fapta nu există.

Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informaţii secrete de stat şi uzurparea funcţiei publice. DIICOT anunţa, pe 28 iunie, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva şefului Executivului.

Be the first to comment on "Eugen Nicolicea spune că Ludovic Orban merită închisoare sau amendă după clasarea dosarului Vioricăi Dăncilă"

Leave a comment