EURO 2020. UEFA nu vrea ca Germania să ilumineze un stadion în culorile LGBT

Ungaria a criticat intenția autorităților germane de a ilumina în culorile LGBT stadionul din Munchen unde cele două naționale se vor înfrunta miercuri, în cadrul EURO 2020.

UPDATE Potrivit cotidianului Bild, UEFA a refuzat marți cererea autorităţilor din Munchen, care doreau iluminarea arenei în culorile curcubeului în semn de protest faţă de o lege votată în Ungaria.

Oficialităţile din Munchen doreau acest lucru pentru a arăta “solidaritatea cu comunitatea LGBT din Ungaria”.

“UEFA este o organizaţie neutră din punct de vedere politic şi religios. Dat fiind contextul poltic al acestei cereri – un mesaj vizând o decizie luată de Parlamentul maghiar – UEFA trebuie să refuze această cerere”, a anunţat forul european, informează News.ro.

Ungaria a reacționat prin ministrul său de Externe

Maghiarii au ridicat la nivel de stat problema iluminării în curcubeul LGBT a stadionului din Munchen, criticile fiind inițiate chiar de ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

”Este extrem de dăunător şi periculos când sportul se amestecă cu politica”, a declarat oficialul maghiar, la reuniunea de o zi a miniştrilor de externe ai UE, de la Luxemburg, potrivit Hirado.

Primarul din Munchen a propus iluminarea stadionului Allianz Arena în culorile curcubeului la meciul Germania-Ungaria de pe 23 iunie, din cadrul Campionatului European.

Iniţiativa, agreată de toate cele şase grupuri politice ale Consiliului municipal din Munchen, ar fi, în opinia acestora, în favoarea toleranţei şi egalităţii.

Ministrul ungar de Externe consideră însă că prin acest gest există o intenţie clară de a amesteca politica cu lumea sportului, “pentru că toată lumea ştie despre ce este vorba”.

 

”Am adoptat o lege pentru a proteja copiii, iar Europa protestează vehement împotriva ei” 

 

“Noi, în Ungaria, am adoptat o lege pentru a proteja copiii maghiari, iar acum Europa Occidentală protestează vehement împotriva ei”, a declarat politicianul.

Szijjarto spune chiar că germanii ar trebui să știe cel mai bine că amestecarea sportului și a politicii este ”extrem de dăunătoare”.

”Se doreşte ca aceste aspiraţii să fie exprimate şi în cadrul unui eveniment sportiv care nu are nimic de-a face cu legislaţia naţională, dar vor să-l amestece cu politica. Amestecarea sportului şi a politicii este extrem de dăunătoare, experienţa istorică arată că acest lucru nu este bun. Dacă cineva ştie, atunci germanii ştiu acest lucru cu siguranţă”, a mai spus minsitrul maghiar de Externe.

Be the first to comment on "EURO 2020. UEFA nu vrea ca Germania să ilumineze un stadion în culorile LGBT"

Leave a comment