Eurodeputat PSD: Sper că un prim semnal pozitiv că Laura Codruţa Kovesi nu va câştiga competiţia a fost deja dat/ Comisia Europeană se lasă pradă manipulărilor şi dezinformărilor

Eurodeputatul PSD Claudia Ţapardel susţine, conform sursei citate, că fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, încearcă ”prin toate mijloacele” să câştige funcţia de şef al Parchetului European şi că ”din păcate, eforturile disperate ale fostei şefe DNA sunt susţinute în mod incorect şi netransparent de unii dintre factorii de decizie de la Bruxelles”.

„Fiind eurodeputat şi crezând ferm că Parlamentul European reprezintă simbolul democraţiei, mi se pare nefiresc ca decizia privind funcţia de şef al Parchetului European să se ia la masa verde de către coordonatorii Comisiei LIBE. Este absolut necesar ca o asemenea decizie să fie luată de toţi membrii Comisiei LIBE şi, de asemenea, de toţi membrii Parlamentului European, aşa cum se iau deciziile legate de directive sau alte numiri la nivel european în cadrul instituţiilor, precum Curtea Europeană de Conturi sau Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. De asemenea, este la fel de anormal şi ceea ce face candidata Laura Codruţa Kovesi, care trimite scrisori Comisiei LIBE exact înainte de audierea sa. Kovesi, anchetată în România pentru fapte grave de corupţie, precum luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă, are oportunitatea de a se prezenta pe 26 februarie în faţa acestei comisii şi îşi poate pleda atunci cauza, dar mai ales va trebui să răspundă întrebărilor colegilor din Comisia LIBE. Am convingerea că întrebările vor fi fundamentate pe eşecul managerial de care a dat dovadă în funcţia de şef al DNA din care a fost revocată, dar şi pe dosarele deschise pe numele său, aflate în lucru la Inspecţia Judiciară şi la noua Secţie pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, a mai spus Ţapardel.

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a declarat joi, ca reacţie la anunţul oficialilor europeni că vor cere explicaţii guvernului Dăncilă cu privire la adoptarea OUG care modificpă legile Justiţiei, că oficialii Comisiei Europene sunt sub efectul manipulărilor grosolane şi al proastei informări.

„Vreau să cred că reprezentanţii Comisiei Europene sunt sub efectul manipulărilor grosolane şi al proastei informări cu privire la ceea ce se întâmplă în România. Altfel nu îmi explic noul atac venit de la Bruxelles, dar şi tonul imperativ folosit de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Din nou este foarte grav ceea ce se întâmplă, pentru că în loc să se informeze corect şi la prima mână asupra lucrurilor pozitive generate de Ordonanţa de Urgenţă, Comisia Europeană intervine încă o dată în treburile interne ale statului român. Nu acesta este rolul Comisiei, iar atunci când doresc să aibă o poziţie vis-a-vis de o măsură decisă la Bucureşti, reprezentanţii Executivului european ar trebui să fie mult mai informaţi şi să aibă o comunicare directă cu reprezentanţii Guvernului României, nu să se lase manipulaţi de cei care au interese în a lovi Statul Român, aşa cum sunt dezinformatorii de serviciu Macovei, Preda şi Mureşan”, a declarat Claudia Ţapardal, europarlamentar social-democrat.

Reacţia Claudiei Ţapardel vine ca urmare a anunţului că reprezentanţii Comisiei Europeane vor solicita explicaţii Guvernului României privind modificările recente introduse de OUG pe legile Justiţiei adoptată marţi de Guvern, despre care un purtător de cuvânt al CE a afirmat că ”par să fie în contradicţie directă cu recomandările Comisiei Europene prin MCV”.

Be the first to comment on "Eurodeputat PSD: Sper că un prim semnal pozitiv că Laura Codruţa Kovesi nu va câştiga competiţia a fost deja dat/ Comisia Europeană se lasă pradă manipulărilor şi dezinformărilor"

Leave a comment