Europarlamentar PSD: Comisia Europeană să intervină urgent privind legislaţia austriacă privind alocaţiile

„Deşi românii care muncesc în Austria plătesc taxele la fel ca cetăţenii austrieci, acum vor fi supuşi unui regim de discriminare care nu ar trebuie să fie acceptat în Europa. Şi nu este vorba doar de români, ci de toţi cetăţenii din alte state UE care muncesc în Austria”, a explicat europarlamentarul.

Răzvan Popa motivează solicitarea făcută prin faptul că hotărârea Austriei încalcă un principiu fundamentale al Uniunii Europene. Conform acestuia, o astfel de hotărâre are consecinţe asupra încrederii cetăţenilor în proiectul european.

„O astfel de decizie încalcă un principiu fundamental social şi economic – la contribuţii şi muncă egale, beneficiile ar trebuie să fie egale. Iată că un stat european, Austria, refuză să mai respecte acest principiu. Acest tip de politici sunt exact acelea care afectează coeziunea proiectului european şi încrederea cetăţenilor în acesta. În UE, cetăţenii tuturor statelor europene trebuie să aibă drepturi egale”, a declarat Răzvan Popa.

Parlamentul de la Viena a adoptat în luna octombrie a anului trecut un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă, informează agenţia APA. Conform noului sistem de calcul, copiii imigranţilor vest-europeni ar urma să primească alocaţii mai mari, iar cei est-europeni mai mici.

Comisia Europeană a reacţionat pe data de 7 ianuarie 2018, după ce Austria a decis diminuarea alocaţiilor pentru copiii românilor care muncesc în acest stat, arătând că aceştia trebuie să primească ”aceleaşi beneficii, indiferent de naţionalitatea lor sau de locul unde se află copiii lor”.

Be the first to comment on "Europarlamentar PSD: Comisia Europeană să intervină urgent privind legislaţia austriacă privind alocaţiile"

Leave a comment