Evenimentul anual al industriei agro-alimentare din România, la a doua ediție

Revista RO.aliment prezintă Expo-Conferința ‘Produsul românesc – realități și perspective în 2017’

Revista de specialitate RO.aliment lansează invitația la cea de-a doua ediție a Expo — Conferinței dedicată produsului românesc în perioada 10 — 11 mai, la Clubul Diplomatic București. Sub genericul ‘Produsul românesc — realități și perspective în 2017’, evenimentul anual dedicat industriei agro-alimentare va deschide un dialog între reprezentanți ai producătorilor, procesatorilor și furnizorilor cu autoritățile de profil, specialiști, experți și cercetători.

Anul 2017 este unul extrem de important pentru industria alimentară românească, în general, și pentru produsul românesc, în special, potrivit datelor și vocilor din piață. Creșterile resimțite pe mai multe sectoare ale industriei alimentare, dar și oportunitățile conferite de piețele externe sunt semne că perspectivele sunt pozitive pentru produsul românesc.
‘În lumina realităților cu care se confruntă industria românească și produsul românesc din primul trimestru al anului, și mă refer aici la viziunea autorităților versus poziția producătorilor și procesatorilor, ne dorim să creăm, prin acest eveniment, o platformă Business-to-business pentru a facilita un dialog deschis și genera relații de bună colaborare la nivel înalt între marii și micii jucătorii ai pieței și autoritățile de profil, specialiști, experți, cercetători’, declară Claudia Bocean, publisher RO.aliment.

Prin Expo-Conferința ‘Produsul românesc — realități și perspective în 2017’ se caută soluții și în directia de a face funcțională pârghia pentru dezvoltarea economiei românești pe baza capitalului privat autohton, oferind procesatorilor români cadrul de a valorifica aceste oportunități.

Un moment inedit al conferintei rămâne concursul ‘Gustul Ales’, desfășurat sub genericul ‘Ora de bun gust’. Astfel, cei prezenți vor putea degusta, dar și juriza cele mai interesante, inovatoare și gustoase produse românești. Participanții la Expo-Conferință vor alege prin vot, în timp real, produsele câștigătoare ale premiilor ‘Gustul Ales’. Juriul concursului va fi format din specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare și va oferi premii speciale. Se vor lua în calcul trei categorii de criterii: gust și miros, caracteristici specific fiecărei grupe (textură, limpiditate, palatabilitate, etc), aspect. Data limită de înscriere a produselor în concurs este 15 aprilie 2017.

La eveniment au fost invitați să intre în dialog cu producătorii și procesatorii reprezentanți ai Comisiei Europene, Parlamentului European, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), reprezentanți ai asociațiilor de profil ROMALIMENTA, APRIL, ARC, PROAGRO, APAR, APCPR, PRODCOM, reprezentanți ai companiilor de top din industria alimentară, dar reprezentanți ai ambasadelor și camerelor de comerț.
Printre temele care vor fi atinse în cadrul evenimentului organizat de revista RO.aliment, dar și în secțiunea Business Academy se numără:
—Contextul regional în care evoluează industria românească;
—Adevăruri nespuse ale L 150; Căi de acces pe rafturile retailerilor;
—Covalact — trecut, prezent și viitor ‘Prea bun, prea ca la țară’;
—Etichetarea nutritionala,Reg.1169 — realități și perspective, la 3 luni de la aplicare;
—’Taxa pe ambalaje’;
—Cum putem sprijini produc?ia locală (finanțări, subvenții etc);
—Strategii de promovare a produsului românesc;
—Clean label — produse fără E-uri pe etichetă și în realitate;
—Export — cum putem valorifica această oportunitate;
—Tehnologii ce îmbunătățesc termenul de valabilitate și siguranța alimentară;
—Lanțul fermier/producător — procesator — retail — consumator;
—Ambalajul și provocările legate de logistică, distribuție și prezența la raft;
—Importanța respectării cu strictețe a condițiilor de igienă în procesul de producție;
—Tehnologii ce îmbunătățesc termenul de valabilitate și siguranța alimentară;
—Certificarea ECO/HACCP;
—Profilul consumatorului român; Branding si rebranding; Povesti de succes.

NOUTĂȚILE de la Expo-Conferința RO.aliment 2017:
—mese rotunde cu retailerii, dar și întâlniri cu reprezentanți ai HoReCa;
—evenimentul va putea fi urmărit și live pe Facebook întâlnirea cu autoritățile și alte mici secvențe din programul evenimentului);
—doua workshopuri gândite cu scopul de a oferi participanților informații complete despre noutățile din piață ‘De la materie primă la produs finit’ și ‘De la produs finit la consumatorul final’.

Mai multe detalii despre programul complet în versiunea actuală găsiți accesând acest link

PARTENER PREMIUM: CRISTIM
PARTENERI GOLD: BIOTREND PLUS, ZIMBRIA
PARTENERI SILVER: SUDPACK ROMANIA, CHR HANSEN
PARTENERI ‘ORA DE BUN GUST’: IBA București

Pentru mai multe informatii ne puteți contacta la office@roaliment.ro sau la tel.+40 744 162 991.

Be the first to comment on "Evenimentul anual al industriei agro-alimentare din România, la a doua ediție"

Leave a comment