#FestivalPropatria2016


LAURA BRETAN, CÂȘTIGĂTOAREA CONCURSULUI ‘ROMÂNII AU TALENT’ ȘI FINALISTĂ ÎN TOP 10 LA AMERICA’S GOT TALENT, LA ROMA PENTRU FESTIVALUL INTERNAȚIONAL PROPATRIA-TINERE TALENTE ROMÂNEȘTI, a VI-a ediție
GALA TINERELOR TALENTE-PREMIILE DE EXCELENTĂ PROPATRIA — sâmbătă 1 octombrie 2016
Teatrul Golden — Via Taranto 36 Roma — orele 15.00 — 19.00
#FestivalPropatria2016
După un adevărat maraton cultural, a 6a ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL PROPATRIA-TINERE TALENTE ROMÂNEȘTI se apropie de final.

Sâmbătă, 1 octobrie 2016, la Roma, va avea loc GALA TINERELOR TALENTE și decernarea PREMIILOR DE EXCELENȚĂ PROPATRIA care va fi, ca în fiecare an, punctul culminant al Festivalului organizat și promovat de către Asociația culturală româno-italiană Propatria cu colaborarea Ambasadei României în Italia și sustinerea Ministerului Afacerilor de Externe al României, prin Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Vor sosi la Roma pentru acest eveniment numeroși participanți și oaspeți din mai multe țări: România, Italia, Moldova, Austria, Danemarca, SUA, Spania, Olanda. Protagoniștii vor fi tinerii și adolescenții români talentați din Diaspora, care s-au afirmat obținând rezultate remarcabile în muzică, arte vizuale, sport sau alte domenii. Publicul va avea totodată plăcerea să întâlnească și personalități de vârf din lumea culturală românească. Spectacolul de gală va fi un triumf de momente artistice de excelență..

În plus, tineri participanți se vor bucura de prezența la eveniment a doamnei Maria Ligor, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni și a ES George Gabriel Bologan, Ambasadorul României în Italia.

Cu mare interes este așteptată soprana Laura Bretan, de origine română, născută în urmă cu 14 ani în America, care cu vocea sa — de la debutul său de la frageda vârstă de numai 4 ani — nu a încetat să emoționeze și să cucerească inimile publicului din întreaga lume. Laura este câștigătoarea concursului ‘Românii au Talent’ și una dintre cele 10 excelențe ajunse în finala concursului ‘America’s Got Talent’ din 2016.

Prezentatorii Galei Tinerelor talente din 1 octombrie 2016 vor fi: Alessandro Pistecchia, antropolog, doctor în istoria Europei, expert privind minoritătile și discriminarea și cunoscuta actriță Emanuela Ionică, cu o bogată carieră în dublaj cinematografic, vocea Isabelei, prietena lui Hugo Cabret (Martin Scorsese) și vocea oficială a Violetei (Disney) în Italia, precum și în multe alte filme.

La finalul spectacolului susținut chiar de ei, tinerii români cei mai talentați vor fi răsplătiți pentru realizările lor în domeniul artei, științei și sportului cu diplome și premii oferite de Asociația Propatria. Președintele juriului din acest an este: Daniela Mogavero (jurnalist al agenției naționale de presă Askanews), care va decide premiile alături de: Cătălina Diaconu, (pianist, profesor de pian principal la Conservatorul Santa Cecilia și Director Artistic al Festivalului Propatria), Olga Balan (actriță și cântăreață), Elena Postelnicu (jurnalist, corespondent Radio România în Italia), Bogdan Alexe (regizor, fondatorul proiectului ‘Tabăra de film’) și Daniela Movileanu (Campioana Națională la Șah a Italiei)

Ca o noutate, anul acesta Festivalul va avea o puternică componentă socială prin interacțiunea cu proiectul ‘Tineri pe picioare’ coordonat de către Dr. Massimo Liberatori, medic la Spitalul Universitar ‘Agostino Gemelli’ din Roma. Proiectul, căruia Asociația Propatria îi este partener din luna octombrie 2015, realizat împreună cu AUCI ong (Associazione Universitaria per la Cooperazione Internazionale/ Asociația Universitară pentru Cooperare Internațională), Universitatea Catolică ‘Sacro Cuore’ din Roma și Episcopia Ortodoxă Romană a Italiei, a oferit gratuit pană în prezent 120 de proteze la 107 bărbați cu picioarele amputate din România.

În semn de apreciere din partea statului român pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie dintre România și Italia, precum și pentru sprijinul concret acordat persoanelor suferinde din țara noastră, în special copiilor cu afecțiuni grave, în luna noiembrie 2015, doctorul Massimo Liberatori a primit Ordinul Național ‘Serviciul Credincios’ în grad de Ofițer din partea Președintelui României, Klaus Iohannis.

Festivalul Tinerelor Talente va susține — prin această a 6-a ediție — proiectul ‘Tineri pe picioare’ printr-o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice din Italia și România, care se va derula pe întreaga desfășurare a evenimentului, în colaborare cu grupul de voluntari ai proiectului.

PREMIILE FESTIVALULUI PROPATRIA

4 trofee Propatria pentru excelență;
1 premiu pentru jurnalism;
1 premiu special acordat pentru promovarea literaturii române in Italia;
Premiul special ‘Cu România în suflet’, un curs de perfecționare pianistică cu cadență lunară, pe parcursul unui întreg an academic, premiu acordat de către directorul artistic al Festivalului, Prof. Cătălina Diaconu;
se vor acorda plachete onorifice și diplome tuturor participanților;

Totodată vor fi premiate societățile, școlile și cluburile de apartenență.

PARTENERI MEDIA: TVRInternational, AGERPRES, Radio Romania, AskaNews (Italia), Romanian Global News.

PATRONAJE: Ambasada României în Italia, Senatul Republicii Italiene, Camera Deputaților a Republicii Italiene , Regiunea Lazio, Primăria Roma — Departamentul pentru Cultură, Creativitate și Promovare artistică, Primăria Cetona (Siena).

PROJECT PARTNER: Tabăra de Film (Ro), East Movies Productions (SUA), Zetema-Progetto Cultura, Teatro di Villa Torlonia (Roma), Casa del Cinema (Roma), Autoritatea Națională Pentru Turism a României, ProEvent.

COLABORATORI: As. Vocea Romanilor (It), Ass. Officina delle culture (It), Liga Studentilor Romani din Strainatate-LSRS, Accademia Musicale Mediterranea (Taranto), As. ARTHIS (Belgia), Comitato per un Centro Interculturale a Roma, Centrul Cultural Roman din Catalunia (Sp), IRFI Onlus (It), As. Parintilor Romani din Italia, As. Spirit Romanesc Onlus (It), As. Noi Suntem Romani (It), Institutul de Muzica H.W. Henze din Montepulciano, Fundatia Cantiere d’Arte di Montepulciano, ProLoco Cetona, As. Dacia (Rep. Md), Teatro Studio Jankovski (It).

INFO www.propatriavox.it

#FestivalPropatria2016
https://www.facebook.com/propatriafestival/
tel. 0039-3289599204 — info@propatrivox.it
#DRPRomania www.facebook.com/dprrpromania

Biroul de presă: ufficiostampa@propatriavox.it

OFFICINA DELLE CULTURE — Carla Romana Antolini 393 9929813 crantolini@gmail.com

Be the first to comment on "#FestivalPropatria2016"

Leave a comment