Festivalul Kasta Morrely Fashion Week, ediţia a V-a

Festivalul Kasta Morrely Fashion Week, ediţia a V-a, s-a desfășurat între 8 – 10 decembrie 2017, în atmosfera highclass Bizantiq Iași.

Kasta Morrely este un nume ce aparține istoriei dezvoltării industriilor creative. Mulțumită importanței rezultatelor colectivului de cercetare Kasta Morrely, Municipiul Iași s-a putut mândri cu o adevărată sărbătoare a industriilor creative. Prin intermediul Festivalului internațional Kasta Morrely Fashion Week, s-au celebrat anul trecut 10 ani de la realizarea Standardului Ocupațional legalizat Manechin și anul acesta 10 ani de la realizarea Standardului Ocupațional legalizat Organizator spectacole.

            Seara a treia Kasta Morrely Fashion Week toamnă/iarnă 2017 a fost deschisă de doi invitați speciali din REP. MOLDOVA și anume: BRANDUL MORPHINE în colaborare cu designerul LILIA CARAUSH.

MORPHINE este brandul de haine pentru dame, creat de extravaganta Ekaterina Sergheevici. Brandul creazã colecții vestimentare dedicate femeilor îndrãznețe, care “merg în pas cu moda” și vor să atragă toate privirile prin ținute inedite. Morphine este unicul brand din Rep. Moldova care și-a expus creațiile avangardiste în evenimentele de modă din Milano.

LILIA CARAUSH este un designer renumit în Moldova și peste hotare pentru accesoriile pe care le crează și anume diademele. Prin creațiile sale designerul scoate în evidență atitudinea elegantă a fiecărei femei, transformând-o într-o adevărată regină.

Seara a treia a continuat cu designerul NATALIA MANZA din CRAIOVA, care a prezentat o colecție impresionantă de rochii de mireasă și de seară. Particularitatea lor constă în farmecul care este transmis prin croiala si broderia exclusivistă, țesăturile scumpe, mătasea naturală, precum și prin broderiile – realizate  manual – cu cristale Swarovski, perle naturale, pietre prețioase, mărgele japoneze, dar și cu flori delicate, ce împodobesc aceste creații, dându-le un accent versatil.

În cel de-al treilea moment al serii, copilașii de elită ai Programului de pregătire pentru înalta societate KASTA MORRELY KIDS au prezentat momentul Teatru de Modă® Trandafirul inocenței”. Programul Kasta Morrely Kids prin tehnicile sale de educație non-formală descoperă, dezvoltă la copii și adolescenți competențele necesare formării lor pentru a deveni viitori oameni de reușită. Ca urmare a rezultatelor implicării în astfel de activități non-formale s-a constat un efect benefic, pe care nici o altă formă educațională nu îl poate materializa cu același succes.

PROMESSE BY SANDA din CHIȘINĂU a lansat cea mai recentă colecție ready-to-wear. Brandul urmărește ca orice femeie să-și poată exprima frumusețea interioară prin ținute lejere, casual-elegante.

Următorul moment al festivalului a fost dedicat modei pentru bărbați. Marca SEROUSSI a optat din nou pentru calitate şi creativitate, îmbinând conceptele clasice cu cele moderne, confortul cu rafinamentul, într-o subtilă combinaţie. Stofele utilizate sunt 100% din lână de cea mai bună calitate, precum şi în diferite combinaţii cu mătase sau mohair, rezultând întotdeauna costume elegante, confortabile şi accesibile.

            DELIA LAZĂR – designerul DAHLIA COUTURE și-a lansat la Kasta Morrely Fashion Week colecția de bijuterii și rochii de seară. L’UNIQUE BIJOU înfățisează pasiunea pentru frumos în forme, culori și textură. Atenția pentru detalii se oglindește în migala investită în fiecare piesă – operă de artă. Fiecare creație este de fapt, o poveste. O poveste țesută din emoții, dăruire, texturi fine, lumini și inspirație.

            BERREZZO din CHIȘINĂU a prezentat o colecție modernă, de rochii elegante accesorizate cu geci de piele, cape cu broderii și genți minimaliste. Designerul JANNA BEREZOVSCAIA realizează îmbrăcăminte exclusivistă hand made pentru persoanele care apreciază stilul și individualitatea.   

Ediția a cincea Kasta Morrely Fashion Week s-a încheiat cu un moment spectaculos dedicat brandului BETTY ICE, partenerul principal al festivalului. Cele mai frumoase manechine Kasta Morrely au prezentat într-un moment Teatru de Modă® noua gamă de iarnă de la Betty Ice – intitulată sugestiv BETTY WHITE. Primul produs lansat al gamei este tortul de Cheesecake cu căpșuni.

În această ultimă prezentare Kasta Morrely Fashion Week toamnă/iarnă 2017, ELITE MARIAJ a lansat o impresionantă colecție de lux cu rochii de mireasă AMANDA DI VELLI BRIDAL – URBAN CHIC, ce a trezit priviri pline de admiraţie din partea întregului public.

La finalul serii, prezentatorii au mulțumit celor care au făcut posibilă desfășurarea cu succes a ediției a cincea KASTA MORRELY FASHION WEEK însumând 70 de firme și companii partenere, 30 de designeri de top, peste 100 de manechine ce se încadrează în Standardul ocupației și peste 150 de specialiști, artişti și voluntari.

După defilarea profesioniștilor din industriile creative ce au reprezentat backstage-ul festivalului, prezentatorii ANA HRISCU (președinte executiv Asociația Kasta Morrely) și BOGDAN ȘUMULANSCHI (prezentator Kasta Morrely) au invitat publicul la recepția de încheiere a ediției a cincea Kasta Morrely Fashion Week, organizată la Restaurant Fenice Palas Iași.

Organizator: Asociația Kasta Morrely

Partener principal: BETTY ICE

Partener media: AGERPRES

www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

Be the first to comment on "Festivalul Kasta Morrely Fashion Week, ediţia a V-a"

Leave a comment