FinZoom.ro: Avantaje și Dezavantaje Carduri de Credit

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, dacă știi cum să-l folosești!

Mai este denumit și ‘card de cumpărături’ fiindcă este destinat plăților direct la comercianți (online sau offline / direct în magazin).

Avantaje card de credit


—ai acces rapid la un credit preaprobat pe card, pe care îl folosești doar la nevoie și cât ai nevoie din el
—este un credit pentru care nu plătești dobânda, dacă returnezi toți banii în perioada de grație (sau rata la timp, în cazul cardurilor de credit fără dobândă)
—comisionul este zero pentru orice plată la comerciant
—cardurilor de credit li se pot atașa extra beneficii: bonusuri, cash back — bani înapoi, asigurare de călătorie, rate fără dobândă chiar și la orice comerciant din țară și străinătate, reduceri la comercianți etc

Dezavantaje card de credit


Atenție cum îl folosești! Este un produs complex, la care trebuie să ții seamă de 4 reguli de bază, pentru a nu plăti băncii dobândă și comisioane în exces.

Regula 1: Nu retragi bani de la bancomat cu cardul de credit, fiindcă pierzi de 4 ori (nu ai perioadă de grație și nici rate fără dobândă, plătești comision la retragerea de numerar și dobândă pentru sumele folosite pe credit este mai mare decât dacă plătești cu cardul direct la comerciant).

Regula 2: Nu te rezumi să plătești lunar doar suma minimă de rambursat solicitată de bancă pe extrasul de cont, fiindcă pentru restul plătești dobândă (care este în medie peste 20% în cazul cardurilor de credit) și vei returna creditul folosit în zeci de ani, timp în care vei plăti băncii dobânzi și comisioane costisitoare. Citește și Studiul de Caz FinZoom.ro privind suma minimă de rambursat


Dar cel puțin această sumă trebuie plătită lunar (între 2%-10% în funcție de bancă), altfel se aplică dobânzi penalizatoare care pot fi și de 40% la anumite carduri din piață.

Regula 3: Dobânzile și comisioanele sunt primele care le retrage banca de pe card. Banca acoperă mai întâi 100% Comisioanele și Dobânzile din orice plată pe care o faci, apoi îți acoperă / rambursează rata sau creditul.

Regula 4: Pentru a nu plăti dobândă la orice card de credit, rambursează integral sumele împrumutate în perioada de grație.

Compară cardurile de credit oferite de bănci în funcție de DAE (Dobânda Anuală Efectivă), costuri și beneficii pe FinZoom.ro: www.finzoom.ro/carduri/credit/

Be the first to comment on "FinZoom.ro: Avantaje și Dezavantaje Carduri de Credit"

Leave a comment