Formalitatile vamale realizate eficient – Secretul transporturilor eficiente

In activitatea de transport, o foarte mare importanta o are realizarea unor formalitati vamale impuse de institutiile publice, necesar de dus la indeplinire de toti cei care doresc realizarea de comert de marfuri in afata tarii. Este vorba despre o procedura complexa, ce impune pregatire speciala astfel incat lucrurile sa fie duse la bun sfarsit si sa se asigure o intocmire corespunzatoare a tuturor acestor documente necesare pentru vama. De foarte multe ori, companiile prefera sa apeleze la servicii externe pentru astfel de toate tipurile de formalitati vamale, intrucat intregul porces necesita foarte multa atentie si mult timp alocat.

Cine poate ajuta in procesul de formalitati vamale?

Asa cum precizam mai sus, companii specializate in efectuarea acestor proceduri pot prelua in totalitate atributiile cu privire la aceasta activitate. Este vorba despre companii precum Rilvan Group, cu o experienta vasta in piata si cu o foarte buna credibilitate, datorata numeroaselor proiecte duse la bun sfarsit in lunga activitate desfasurata. Activitatea companiei acopera realizarea intregii categorii de fromalitati vamale, oferind servicii de comisionare vamala pentru import, export, tranzit comunitar, precum si de admitere temoporara import si export.

formalitati vamale

De asemenea, Rilvan Group, prin structurile sale Rilvan Customs Broker si Freight Forwarder, realizeaza inclusive redactare de documente pentru formalitati vamale de import, export, transit si chiar certificate de miscare, depozite cu autorizare vamala etc.. Mai multe informatii despre formalitatile vamale pot fi descoperite accesand website-ul companiei unde sunt oferite detalii suplimentare despre activitatea de realizare formalitati vamale.

Ce presupune realizarea de formalitati vamale?

Desi poate la o prima vedere lista de documente necesare pentru vama nu pare atat de complexa, iar procedurile par usor de realizat, exista foarte multe capcane in intregul proces, astfel ca este indicat sa existe implicare din partea unor specialist in domeniu, persoane care se ocupa cu intocmirea documentatiei pentru astfel de formalitati vamale sau chiar si pentru alte situatii, toate fiind cazuri in care vigilenta, experienta si seriozitatea sunt atuurile cele mai importante.

Care sunt principalele greseli ce pot aparea in realizarea formalitatilor vamale?

Una dintre elementele cel mai des trecute cu vederea de catre persoanele nespecializate in procesul realizarii de formalitati vamale este evaluarea expedierii, ce trebuie realizata in mod corect, in caz contrar putand aparea intarzieri sau penalitati din partea autoritatilor. De asemenea, fiecarui tip de marfa ii este atribuit un cod al incadrarii tarifare, clasificat conform unui sistem special. Astfel, cu ajutorul sau, autoritatile vamale vor sti exact care sunt taxele si impozitele ce trebuie aplicate respectivului transport sau respectivei categorii de marfuri, precum si care sunt controalele prin care acestea trebuie sa treaca. De foarte multe ori, acest cod este atribuit in mod gresit, ceea ce duce la intarzierea procesului de vamuire.

Un alt aspect face referire la descrierea marfurilor expediate, pentru a oferi autoritatilor publice o viziune clara asupra continutului expedierii. Exista o serie de detalii ce trebuie trecute in cadrul acestei rubrici, detalii ce pot fi pierdute din vedere sau a caror includere poate reprezenta adevarate batai de cap pentru cei reponsabili de realizarea acestor formalitati vamale. Adesea este inaintata autoritatilor doar o parte din documentele necesare pentru vama sau sunt facute alte greseli, precum cele enumerate mai sus, fapt ce duce la o intarziere in procesul de vamuire, ce ar putea fi evitata prin simpla apelare la cei specializati in acest domeniu.

 

Be the first to comment on "Formalitatile vamale realizate eficient – Secretul transporturilor eficiente"

Leave a comment