Fundația Scheherazade donează produse alimentare și nealimentare copiilor și familiilor acestora din comunitatea refugiaților din România

Fundația Scheherazade a organizat, în data de 20 iunie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, o acțiune caritabilă care se dorește a veni în sprijinul comunității refugiaților din Romania. Prin implicarea directa a Președintei Fundației, doamna Wajiha Haris, și prin susținerea membrilor comunităților musulmane din România, persoanele refugiate, în special copiii dar și familiile acestora, au avut bucuria de a primi alimente, haine, două biciclete și tichete cadou pentru a fi folosite în funcție de necesitățile curente.

Evenimentul se înscrie în linia unui șir de evenimente cu scop caritabil organizat de către Fundația Scheherazade, care vine să susțină solicitanții de azil și persoanele cu o formă de protecție din România. Fundația Scheherazade își dorește ca prin aceste acțiuni caritabile să atragă atenția asupra problematicii integrării și adaptării lor în societatea românească, având în vedere obiectivele și responsabilitățile asumate în cadrul european de către România.

‘România este o societate multietnică și multiculturală, iar asta se vede prin cele 22 de minorități care trăiesc în diferite părți ale țării. Prin urmare, autoritățile române sunt angajate în a-și oferi contribuția în dezvoltarea sociala și culturală în ceea ce privește construirea respectului reciproc pentru toți cetățenii, indiferent de religia, etnia și cultura lor. Tocmai această viziune progresiva face ca România să dobândească competențele interculturale dorite, care ne permit tuturor să trăim împreună, în ciuda diferențelor culturale. Veți găsi oameni de diferite naționalități, din toate colțurile lumii, care au venit aici și au decis să devină parte a societății românești, contribuind în egală măsură la progresul și dezvoltarea României. Aici aș vrea să îmi arăt recunoștința față de poporul roman pentru bunăvoință și toleranță față de minorități, imigranți și noi cetățeni. Însăși prezența mea alături de alți străini care au ales să trăiască în România, ca expati sau ca cetățeni români, este o dovadă a acestei credințe’, a declarat Wajiha Haris, președinta Fundației Scheherazade.

Data de 20 iunie, declarată Ziua Mondială a Refugiatului, a fost instituită prin rezoluție ONU în anul 2001 și celebrează curajul și rezistența a milioane de persoane forțate să își abandoneze casele din cauza războaielor și abuzurilor asupra drepturilor omului.

Despre Fundația Scheherazade

Fundația Scheherazade, înființată în anul 2007, se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: renovarea Spitalului de Copii ‘Marie Curie’; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constantă; campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ‘Sfânta Maria’ din Iași; proiectul ‘Un drum în viață: Bucșani — între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu’; proiectul ‘Punți către speranță — acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanții de azil și persoane cu o formă de protecție în România’.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactați:

Wajiha Haris — Președinte
Fundația Scheherazade
wajiha.haris@gmail.ro
Bd. Unirii Nr. 69, Bl G2B, Tronson I, Mezanin
Sector 3, București
Tel: +40 724 222 166
www.fundatiascheherazade.ro

Be the first to comment on "Fundația Scheherazade donează produse alimentare și nealimentare copiilor și familiilor acestora din comunitatea refugiaților din România"

Leave a comment