Gabriela Firea, noi achiziţii din bugetul Bucureştiului: Luăm sute de case pentru medici/ Ce acuzaţii a lansat la adresa sa Nicuşor Dan

Gabriela Firea a anunţat, joi, că Primăria Capitalei vrea să cumpere sute de case pentru medicii din Bucureşti, iar Nicuşor Dan o acuză „că se grăbeşte să facă achiziţii imobiliare la sfârşit de an”. Potrivit lui Dan, punctajul de acordare a caselor ar fi unul discriminatoriu.

Proiectul care a fost pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB a fost aprobat, cu 37 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

Pe de altă parte, deputatul Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că face achiziţii imobiliare la sfârşit de an, iar medicii din Bucureşti vor fi cazaţi în Ilfov.

„Primarul Gabriela Firea se grăbeşte să facă nişte cumpărături imobiliare la sfârşit de an, dacă tot nu a făcut investiţii pentru oraş. Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General de astăzi a fost introdus, pe ultima sută de metri, un proiect de Hotărâre care prevede achiziţia a 177 de apartamente destinate medicilor şi personalului din spitale. Pentru această achiziţie sunt alocate circa 20 de milioane de euro din bani publici, preţul pe metrul pătrat construit fiind între 1000euro/mp şi 1400 euro/mp”, transmite Nicuşor Dan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit deputatului independent, unul dintre beneficiarii acestui proiect ar fi compania Iridex, care deţine groapa de gunoi de la Chiajna.

„Circa 20 de milioane de lei vor ajunge la firma Iridex Grup Import Export, firmă care gestionează groapa de gunoi de la Chiajna, şi care a fost adesea acuzată în spaţiul public că poluează aerul din nordul şi vestul Capitalei. Alţi aproape 20 de milioane de lei vor merge în conturile Cubic Residence SRL, care are apartamente de vânzare în zona Bragadiru, iar cei mai mulţi bani, 43,8 milioane de lei, vor ajunge la Impact Developer, companie care deţine ansamblul Greenfield, din nordul Capitalei, un complex rezidenţial în care rezidenţii se plâng de lipsa drumurilor de acces. Circa 10 milioane de lei vor ajunge şi la Ipsilanti Invest”, precizează Dan.

Acesta mai spune că şi punctajul de acordare a acestor case ar ridica un semn de întrebare.

„Dincolo de achiziţia propriu-zisă, ridică semne de întrebare şi punctajele întocmite pentru cei care doresc să aibă acces la locuinţele destinate angajaţilor din spitale. La o simplă analiză se constată cu uşurinţă că sunt favorizaţi oameni care au funcţii de conducere în spitale, cei cu doctorate în medicină. Medicii tineri, care nu au funcţii, nici doctorate încă, dar care ar dori poate să rămână în ţară şi ar avea nevoie de sprijin din partea Primăriei sunt dezavantajaţi de punctajul întocmit. Pentru a-i ţine pe tinerii medici în ţară, principalul criteriu de acordare al locuinţelor ar trebui să fie veniturile obţinute de aceştia. Dar, probabil nu acesta este scopul Primăriei Generale”, mai transmite Nicuşor Dan.

Be the first to comment on "Gabriela Firea, noi achiziţii din bugetul Bucureştiului: Luăm sute de case pentru medici/ Ce acuzaţii a lansat la adresa sa Nicuşor Dan"

Leave a comment