Horia Tecău și Asociația Curtea Veche, întâlnire cu elevii din județul Mureș

Cu sprijinul Azomureș și Azotrans, Horia Tecău va vizita împreună cu echipa Asociației Curtea Veche elevii din Târgu Mureș (joi, 15 decembrie, ora 19.00) și comuna Băla (vineri, 16 decembrie, ora 10.00) cărora le va oferi 400 de volume din colecția “Cărțile copilăriei” și prima sa carte dedicată celor mici, intitulată “Viața în ritm de tenis” .

Horia Tecău și Asociația Curtea Veche, întâlnire cu elevii din județul Mureș

Oare ce își doresc copiii să se facă atunci când vor fi mari? Unii reușesc să ofere cele mai trăsnite răspunsuri, în timp ce alții știu încă de la vârste fragede care este chemarea lor. Horia Tecău a știut de la început faptul că va deveni un sportiv de performanță. Perseverența l-a ajutat să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți tenismeni români, iar acum vrea să îi inspire pe cei mici să aleagă drumul unui stil de viață sănătos și activ.

Cu sprijinul Azomureș și Azotrans, Horia Tecău va vizita împreună cu echipa Asociației Curtea Veche elevii din Târgu Mureș (joi, 15 decembrie, ora 19.00) și comuna Băla (vineri, 16 decembrie, ora 10.00) cărora le va oferi 400 de volume din colecția “Cărțile copilăriei” și prima sa carte dedicată celor mici, intitulată “Viața în ritm de tenis”.

Horia Tecău își trăiește pasiunea pentru sport, încercând mereu să își îndeplinească visurile. Succesul nu l-a schimbat, pentru că este conștient că nu succesul l-a făcut ceea ce este azi. Credința, efortul, educația pe care a primit-o în sport, precum și cea primită în familie reprezintă pilonii care l-au ajutat să se dezvolte într-un mod sănătos. În “Viața în ritm de tenis”, volum apărut la Curtea Veche Publishing, cei mici vor afla cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii lui, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului.

În cadrul celor două evenimente care vor avea loc în sala de tenis a UMF Târgu Mureș și la Căminul Cultural Băla vor participa peste 200 de elevi cărora cunoscutul tenisman le va povesti cum a fost ajutat de lectură în tot ce și-a propus, de ce cărțile și sportul sunt ingredientele secrete pentru o carieră de succes.  Alături de acesta vor participa Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Ovidiu Maior (PR Manager, Azomureş) și Horațiu Suciu (director, Azotrans) care susține această inițiativă declarând: “înțeleg nevoia unui nivel de educație cel puțin decent în comunitățile rurale astfel încât elevii să nu abandoneze cursurile în favoarea muncilor în gospodărie. Este important ca în aceste comunități să existe proiecte care îi pot ajuta pe copii și pe părinți să descopere cât de importantă este educația”.

Cele două evenimente fac parte dintr-un proiect amplu inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei” și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România. Transportul cărților este asigurat de Sameday Courier, în vreme ce echipa va ajunge la destinație cu un vehicul Dacia Duster pus la dispoziție de către constructorul auto Dacia.  Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre inițiativele sale de promovare a lecturii puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Despre Asociatia Curtea Veche

Asociația Curtea Veche s-a înființat în 2014 cu scopul de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor. Prin proiectele noastre ne propunem ca toți copiii, indiferent de situația lor socială și financiară, să aibă acces la cărți potrivite vârstei pe care să le citească cu placere.

Be the first to comment on "Horia Tecău și Asociația Curtea Veche, întâlnire cu elevii din județul Mureș"

Leave a comment