Încep proiecțiile Caravanei TIFF la Iași

Începând cu data de 16 iulie, de la ora 21.45, în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), Caravana TIFF aduce filme bune la Iași. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.
Caravana debutează cu produția nominalizată la șase premii Goya și premiată la San Sebastian pentru cel mai bun scenariu, Dumnezeu să ne ierte, urmată a doua zi de Afacerea Est, un film atașant, tragic și totuși comic, despre cât de absurdă și sarcastică poate fi viața.
Intrarea este liberă.

Program 16 — 17 iulie | Parcul Palas | 21:45


Duminică, 16 iulie

Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios Nos Perdone (r. Rodrigo Sorogoyen) | 124′, Spania

Cu: Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira

În thriller-ul regizat de Rodrigo Sorogoyen (câștigătorul Trofeului Transilvania cu Stockholm la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania—TIFF), într-un Madrid aflat în febra pregătirilor pentru vizita Papei, doi polițiști realizează că nu sunt cu nimic mai presus decât criminalul în serie pe care îl urmăresc. „Un film magnific”, titrează El Pais.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mYn8R2KXVxY

Luni, 17 iulie


Afacerea Est (r. Igor Cobileanski) | 87′, România, Lituania, Moldova

Cu: Ion Sapdaru, Constantin Puscasu, Daniel Busuioc
Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Sărăcia și lipsa de perspective determină doi bărbați să înceapă o epuizantă călătorie în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=BT1vx6HvKi4

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff.
***
Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz
Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Iați, Palas Iași
Recomandat de: Europa FM
Parteneri media: Zile și nopți
Parteneri locali: Asociația Studenților Jurnaliști Iași, AGERPRES, Viva FM Iași, Ziarul de Iași, Iasi FUN, TVR Iași, Iați TV Life, Radio Iași, inoras.ro, Zile și Nopți Iași, TIMPUL, Radio HIT, Tele M, Tele Moldova Plus, Evenimentul Regional al Moldovei, Curierul de Iași, Radio România Cultural, 360.uaic.ro, Apollonia TV
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Be the first to comment on "Încep proiecțiile Caravanei TIFF la Iași"

Leave a comment