Începe cel mai așteptat eveniment al anului: Expoziția GastroPan 2017

Expoziția internațională GastroPan, cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie și HoReCa din Europa Centrală și de Sud-Est, își deschide porțile joi, 23 martie și își așteaptă vizitatorii inclusiv până în 25 martie.

Târgul de specialitate, organizat de Boro-Info, redacția revistelor de specialitate Brutarul-Cofetarul și Gastromedia, va avea loc la centrul expozițional Redal Expo, Sibiu. Peste 130 de expozanți, furnizorii de produse și servicii pentru afacerile din sector se vor întâlni cu mii de vizitatori, reprezentanți din brutării, cofetării, restaurante și alte unități de panificație, cofetărie și HoReCa. Totodată, vom afla cine câștigă mult râvnitele premii: trofeele Pâinea și Tortul Anului 2017.

Inovație, diversitate, eficiență pentru toate tipurile de afaceri din domeniile vizate


Atât furnizorii de produse și servicii pentru afacerile din sector, cât și producătorii din mori, brutării sau cofetării, alături de operatorii de hoteluri, restaurante, baruri sau cafenele consideră GastroPan o reală oportunitate de progres pentru afacerile pe care le conduc sau în cadrul cărora activează. Gama largă de produse, soluții și tehnologii expuse cuprinde: de la echipamente și tehnologiile cele mai moderne pentru sectorul de panificație-patiserie-morărit, materii prime și accesorii inovatoare pentru domeniul cofetăriei și gelateriei, produse și servicii IT pentru unități HoReCa, soluții de igienizare pentru toate unitățile de alimentație publică și ospitalitate, până la ambalaje și accesorii pentru bucătării și laboratoare profesionale de cofetărie. Prezentarea acestora în standurile expozanților va fi completată de demonstrații practice live susținute de experți de talie mondială, prezentări de tehnologii susținute de specialiști, lansări de produse noi și inovatoare, degustări și ateliere.

Talentul brutarilor, cofetarilor și bucătarilor pricepuți etalat la Concursurile GastroPan


Eveniment conex al expoziției, Concursurile GastroPan sunt, pentru specialiștii din domeniu, punctul de start al anului, când sunt setate noile trenduri. Pe lângă atracțiile permanente, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cele trei zile ale expoziției vor găzdui cele trei secțiuni ale Concursurilor GastroPan: PANIFICAȚIE-PATISERIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE.

Joi, la secțiunea Cofetărie, concurenții vor expune cele mai reușite torturi obținute din ingrediente exotice și piese artistice din ciocolată sau pastă de zahăr cu tema ‘Cinema’. Cel mai râvnit premiu al zilei va fi trofeul Tortul Anului 2017.

La secțiunea Panificație-Patiserie, vineri, zeci de brutari artizani dar și producători industriali vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine și produse sărate de patiserie pentru mic dejun, dar și piese artistice din aluat de panificație cu tematica ‘Toamna la țară’. Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România și Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România.

Sâmbătă intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, dar și în realizarea celor mai spectaculoase sculpturi din fructe și legume cu tematica ‘Lumea acvatică’.

Eveniment profesional, de afaceri cu prezența oficialităților


Alături de lideri și membrii de elită ai celor mai importante organizații de la nivel intern și internațional, precum Aurel Popescu — președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Viorel Marin — președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație (ANAMOB), Ștefan Bercea — președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), Radu Zărnescu — președintele Asociației Euro-Toques România, Dumitru Burtea — președintele de onoare World Association of Chefs Societies (WACS), printre invitații speciali ai evenimentul se numără și Astrid Cora Fodor — primarul municipiului Sibiu, Daniela Cîmpean — președintele Consiliului Județean Sibiu și Aldea Gheorghe Aurel — Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Sibiu.

Expoziția GastroPan poate fi vizitată în intervalul orar 10:00 — 18:00. Intrarea se face pe bază de invitație sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro sau contactați organizatorii la telefon 0266-219.392, mobil 0787-677.310, 0733-313.043 sau e-mail info@gastropan.ro.

Save

Be the first to comment on "Începe cel mai așteptat eveniment al anului: Expoziția GastroPan 2017"

Leave a comment