A început Balcaniada de Sărituri peste Obstacole. România are mari șanse la medalii

Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România, s-a deschis miercuri seară cu o paradă a celor peste 250 sportivi, din 8 țări balcanice. Competiția are loc de joi până duminică, la Clubul Regatul Cailor din Adunații Copăceni, aflat la 15 minute de București.


Festivitatea de deschidere a debutat cu sportivi din Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Serbia, Slovenia, Turcia și România, care au defilat în aplauzele iubitorilor sportului ecvestru. Imnul României a fost cântat la unison de sportivi și spectatorii din tribune.
‘România este onorată să fie gazda Campionatului Balcanic de Sărituri peste Obstacole, după 20 de ani de absență. Le mulțumesc sportivilor și delagațiilor țărilor balcanice că au venit într-un număr atât de mare la competiție. Federația Ecvestră Română a făcut eforturi uriașe pentru a organiza Balcaniada la acest nivel. Le urez tuturor sportivilor succes’, a declarat în deschiderea evenimentului Vlad Bontea, președintele Federației Ecvestre Române.

În cadrul evenimentului au fost acordate plachete pentru veteranii acestui sport, care au obținut în cariera lor rezultate deosebite: Vlad Constantin (post-mortem), Vasile Pinciu, Nicolae Mihalcea, Andrei Costea, Anghelache Donescu, Alexandru Bozan, Dumitru Hering , Vasile Tudor, Dumitru Velea, Gheorghe Nicolae.

Ceremonia s-a încheiat cu un moment special, pe acordurile de vioară ale solistei Alexandra Violin și a fost urmată de un show susținut de Alina Crișan și trupa sa.

La Balcaniada de anul acesta vor participa 40 de sportivi români și 50 de cai, la toate cele șase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori și echipe.
Țara noatră are șanse mari la medalii. La Balcaniada organizată anul trecut în Grecia, la Porto Carras, sportivii români au obținut 8 medalii, dintre care una de aur, două de argint și cinci de bronz.

Programul Balcaniadei de Sărituri peste Obstacole
Astăzi se vor desfășura probele de calificări la amazoane, tineret, seniori, copii, juniori și cai tineri, vineri și sâmbătă vor avea loc finalele, iar duminică este Ziua Celor Cinci Grand Prix-uri.

Joi
9:30 — 11:00 calificări Amazoane
11:45 — 12:30 calificări Tineret
12:35 — 13:40 calificări Seniori
15:00 — 16:00 calificări Copii
16:45 18:00 calificări Juniori

Vineri
9:30 Finale echipe Tineret
11:10 Finale echipe Seniori
15:00 Finale echipe Amazoane
18:45 Finale echipe Cai tineri

Sâmbătă
9:00 Finala Cai Tineri
12:00 Finale echipe copii
17:00 Finala echipe juniori


Duminică
9:00 Grand Prix Amazoane
Grand Prix Copii
Grand Prix Junior
Grand Prix Tineret
Grand Prix Seniori
18:00 Festivitatea de premiere și ceremonia de închidere
Pentru mai multe detalii:
TUDOR COMMUNICATION
Oana Ivan oana@tudor-communication.ro 0753.526.215

Be the first to comment on "A început Balcaniada de Sărituri peste Obstacole. România are mari șanse la medalii"

Leave a comment