Informatii despre o clinica orl obisnuita

clinica orl
clinica orl

Cu ce se ocupa o clinica orl profesionista?

O clinica orl profesionala si bine ancorata in domeniul medical are ca arie de actiune ramura numita orl sau otorinolaringologie deci se ocupa cu studiul anumitor organe si boli. Mai precis, daca ar fi sa rezumam acest domeniu sub forma unei definitii am spune astfel: otorinolaringologia este stiinta care se ocupa cu studiu, tratarea si mai ales prevenirea afectiunilor ce au legatura cu faringele, nasul sau urechile atat la copii cat si la adulti.

clinica orl

Care sunt cele mai comune cauze pentru care oamenii vin la o clinica orl?

Daca ar fi sa compunem o lista cu cele mai comune lucruri care aduc oamenii intr-o clinica orl ea cel mai probabil ar fi structurata din mai multe afectiuni precum sinuzita, tusea, otitele, faringite sau chiar amigdalitele.

De asemenea, motivul poate fi si un cumul sau o persistenta a simptomelor pe o durata mai lunga de 7 zile. Cateva dintre cele mai frecvente simptome aparute la pacienti si care necesita o vizita imediata la o clinica orl sunt:

  • Congestia nazala sau scurgerile nazale de o culoare galben-verzuie pe perioade extinse de mai multe zine;
  • Pierderea sau scadere performantelor simtului olfactiv
  • Simtul unor mirosuri neplacute accentuate aparute de nicaieri;
  • Probleme cu gatul precum raguseala, usturimile sau durerile la inghitire;
  • Scurgerile sau senzatia de infundat la nivelul urechilor;
  • Senzatia unor zgomote care pot cauza chiar si ameteli.

Ce ar trebui sa facem ca sa prevenim o vizita la o clinica orl?

Chiar daca auzim asta cu fiecare ocazie, pentru a preveni o vizita neasteptata la o clinica orl, este bine sa mancam pe cat de multe si pe cat de des posibil legume si fructe. De asemenea trebuie sa scapam de obiceiul consumului de bauturi carbogazoase, mancarurilor foarte bogate in sare sau condimente, precum si consumul alimentelor extrem de reci sau extrem de fierbinti.

In ceea ce priveste stilul de viata se recomanda cat mai mult sport cu putinta sau daca nu, macar plimbari in aer liber frecvente. De asemenea exista si contraindicatii cu privire la regimul de viata. Acestea sunt adresate oamenilor care practica inotul si spun ca scufundarile la adancimi mai mari de 3 metri pot afecta auzul prin prisma presiunii exercitate de apa pe timpan.

Ce fel de investigatii poti efectua daca vii la o clinica orl?

Ei bine, exista mai multe astfel de analize ce pot fi efectuate la o clinica orl precum:

  • Un consult general ORL;
  • Aspiratia secretiilor auriculare;
  • Extractia corpilor straini la nivel nazo-faringian.

Be the first to comment on "Informatii despre o clinica orl obisnuita"

Leave a comment