Investigatie DEXA – afla totul de aici

Pentru a face o investegatie DEXA este absolut necesar sa se foloseasca radiatiile X. Dar nu trebuie sa va faceti griji pentru ca aceasta nu o sa va afecteze niciun fel sanatatea dumneavoastra.

Ce trebuie sa stii despre investigatia DEXA?

Astfel ca in urma investigatiei DEXA va fi posibil sa se determine densitatea si rezistenta osoasa. Acest lucru este realizat prin masurarea gradului de absorbtie a radiatiei emide RX si dispersia acesteia pe segmental examinat.

Aceasta metida de examinare este atraumatica si a ajuns sa fie folosita intensive in diagnosticul osteoporozei. Exista mai multe centre unde puteti realiza aceasta investigatie, avand posibilitatea sa o realizati chiar si in Bucuresti.

Despre investigatia DEXA exista anumite lucruri pe care pacientul trebuie sa le aiba la cunostinta. In primul rand, este un lucru stiut ca acesta nu va trebui sa realizeze o pregatire prealabila specifica, dar in cazul in care a efectuat o examinare cu Bariu va trebui sa astepte minim 3 zile pentru a i se permite sa isi faca o astfel de examinare, Acestuia ii este permis sa isi urmeze conduita fizica si alimenatra zilnica fara restrictii inainte de aceasta examianare. Desi aceasta investigatie implica folosirea unei surse de radiatii X, este un lucru stiut ca acestea nu vor afecta sanatatea pacientului, daca medicul specialist stabileste acest lucru.

Detalii despre investigatia DEXA

Un aspect despre investigatia DEXA este faptul ca aceasta nu dureaza mult, pacientul trebuie sa acorde doar 20-30 de minute acestei investigatii. Mai mult de atat, este o investigatie atraumatica pentru pacient.

romgermed

Pentru ca rezultatele sa fie cat mai corecte, pacientul va fi rugat sa stea perfect intins pe masa aparatului in timp ce se realizeaza examinarea. In timpul examianrii se va folosi un brat mobil de scanare, dar care nu va atinge pacientul in nici un moment al examinarii. Nu in ultimul rand, pacientului nu ii este permis sa poarte bijuterii metalice in timpul examinarii si unele cazuri pacientul va purta un halat pentru consultatie.

In cazul in care este necesar sa va efectuati o investigatie de osteodensitometrie, puteti lua la cunostinta faptul ca aveti posibilitatea de a o realiza in cadrul Clinicii Medicale Romgermed. Investigatia de osteodensitometrie va fi realizata foarte rapid, iar dumneavoastra nu veti simti nicio durere. Astfel ca nu aveti motiv de ingrijorare. O echipa bine pregatita cu o experienta vasta in spate va fi mereu alaturi de dumneavoastra, astfel ca totul se va desfasura absolut normal in cadrul investigatiei de osteodensitometrie. Veti primi rezultatele cat mai repede posibil, iar medicul dumneavoastra v ava prescribe un tratament adecvat daca va fi cazul.

Be the first to comment on "Investigatie DEXA – afla totul de aici"

Leave a comment