JUDOKA BEARS la „The XIX Beverwijk G-Judo Tournament” 2017

JUDOKA BEARS participă la Turneul de Judo Open European destinat Persoanelor cu Nevoi Speciale ce va avea loc în Beverwijk, Olanda, în perioada 1-2 aprilie 2017.

Lotul este format din 7 sportivi cu sindromul Down: Gălățanu Alexandru, Ardelean Dan, Ștefănescu Nicolae, Ciupercă Roxana, Ardeleanu Ioana, Neagu Mihai și Zelko Laurențiu. Alături de ei fac deplasarea Dobre David, partener kata și Mînea Alexandru, antrenor.

Aceștia vor fi prezenți vineri, 31 martie 2017, ora 11:30 la Aeroportul Otopeni de unde vor decola spre Amsterdam la ora 14:00. Din delegație mai fac parte d-nul prof. univ. Laurențiu Bocioacă din cadrul UNEFS București , 5 președinți de ONG-uri ce doresc să evalueze beneficiile judo-ului adaptat în dezvoltarea beneficiarilor lor și însoțitorii sportivilor, un total de 23 de persoane — cea mai mare delegație românească la o competiție de acest fel.

Asociația DOWN București folosește judo adaptat ca terapie de recuperare fizică a persoanelor cu sindrom Down, creștere a încrederii și stimei de sine, catalizator al integrării în societate. Implementarea judo-ului ca terapie în cadrul Asociației DOWN București a început la finele anului 2014,iar după un an, a creat echipa JUDOKA BEARS cu care a participat la manifestări demonstrative, la Bucharest Challenge Day, Judgement Day * World Cup * 2016 , Competiția Europeană „The XVIII Beverwijk G-Judo Tournament” 2016 și British Special Needs Open Championships 2016.

Sportivii JUDOKA BEARS au câștigat în 2016, la competițiile europene, o medalie de aur, patru de argint și șapte de bronz și sunt hotărâți ca în 2017 să aibe rezultate mai bune.


Asociația DOWN București salută măsurile anunțate de Ministerul Sportului și al Turismului și Federației Române de Judo de a include în cluburi secții dedicate persoanelor cu nevoi speciale și vine în întâmpinarea acestora prin organizarea unei competiții de judo adaptat de nivel european în data de 3 septembrie 2017.
Asociația DOWN București este persoană juridică, română, de drept privat, de sine stătătoare, neguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își desfășoară activitatea fără scop patrimonial. Misiunea organizației este îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down.

Zelko Alexandru ? vicepreședinte, Asociația DOWN București
Telefon: 0744.171.445
FaceBook: https://www.facebook.com/JudokaBear…
http://www.facebook.com/asociatia.down.bucuresti
Site: www.asociatiadown.ro
mail: office@asociatiadown.ro

Be the first to comment on "JUDOKA BEARS la „The XIX Beverwijk G-Judo Tournament” 2017"

Leave a comment