Lansarea campaniei ‘Stop Autism Virtual’

Asociația pentru Sănătate Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov” și Fundația Copii în Dificultate — România, în parteneriat cu Centrul Național de Sănătate Mintală și Lupta Antidrog vă anunță lansarea campaniei „Stop Autism Virtual”

Campania are ca scop conștientizarea populației cu privire la impactul consumului de mediu virtual (Tv, tabletă , mobil, calculator) asupra copiilor mici 0-2 ani.

Proiectul urmărește reducerea numărului de copii, cu diagnostic de întârziere în dezvoltarea psihomotrică, întârziere în apariția și dezvoltarea limbajului, tulburare de opoziție și/sau comportament și mai grav de ADHD sau chiar de autism, cauzate de vizionarea excesivă(peste 4-5 ore/zi) a programelor TV sau a altor forme de realitate virtuală (mobil, tabletă, calculator), în perioada 0-2 ani.

Vor fi prezentate studii de caz în care vom demonstra diagnosticul diferențial între autismul ‘clasic’ și ‘autismul virtual’ cauzat de consumul de mediu virtual, dar și un studiu longitudinal realizat în perioada 2012-2017 pe 83 de copii cu Tulburări din Spectrul Autist și alte tulburări de neurodezvoltare.

Evenimentul va avea loc în data de marți 11 Aprilie 2017 în sala Diamond a Hotelului Sheraton din București , și se va desfășura începând cu ora 15.

 

 

 

 

 

 

Pentru buna desfășurare a evenimentului, vă rugăm să ne confirmați participarea și să ne specificați numărul de persoane. Deoarece numărul locurilor de parcare la subsolul hotelului este limitat, vă rugăm să ne specificați și dacă doriți rezervarea unui loc de parcare.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla de pe pagina de facebook a campaniei, StopAutismVirtual — https://www.facebook.com/Stop-Autism-Virtual-158424471322329/, sau de pe pagina de web www.stopautismvirtual.ro

Confirmarea participării se face la email contact@stopautismvirtual.ro contact@asmc.ro ,   sau la tel 0762818124.

Be the first to comment on "Lansarea campaniei ‘Stop Autism Virtual’"

Leave a comment