Medicii români, apreciați peste hotare

În timp ce România le oferă doctorilor și rezidenților de aici cel mai slab sistem medical din Europa, conform Indexului EHC, țări de top din afară vin cu oferte dintre cele mai atractive pentru cadrele medicale române.

Medicii, rezidenții și asistenții români sunt din ce în ce mai apreciați la nivel european. Agenția de Recrutare forteledemunca.eu recrutează pentru clinici private din Marea Britanie, Franța și Germania peste 16.000 de asistenți și medici.

În timp ce salariul unui asistent sau al unui rezident pornește de la 3.000 de euro pe lună, medicii pleacă de la 5.500 și pot ajunge până la 18.000 de euro pe lună. Tinerii absolvenți care se hotărăsc să aplice pentru un post de rezidențiat în afară, au garantat și postul de titular prin contract. Cât despre medicii cu experiență, oferta include, pe lângă salariu, pachete de relocare pentru toată familia.
În Franța, spre exemplu, negocierile se fac la fața locului. Candidaților li se asigură transportul și cazarea pentru o noapte și beneficiază de turul clinicii, pentru a decide în cunoștință de cauză.

Mai multe detalii se găsesc pe www.forteledemunca.eu.

Be the first to comment on "Medicii români, apreciați peste hotare"

Leave a comment