Membru Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, după discursul susţinut de premierul român: Nu există temei pentru a institui AMNISTIA

Udo Bullmann, membru al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, a declarat marţi, în plenul PE în care este prezentă Viorica Dăncilă, faptul că statul de drept nu poate fi manipulat după bunul plac al unora şi nu există nu există temei pentru a institui amnistia.”Evaluăm foarte bine angajamentul tău faţă de aderarea României la UE. Ca fost europarlamentar cred că ai această experienţă. Am ascultat cu mult interes cele spuse de tine şi ai dreptate coeziunea socială reprezintă un element important. În ultima vreme s-a văzut foarte clar care este situaţia la Londra şi câtă muncă trebuie făcută, indiferent de decizia care se va lua diseară. Vreau să te laud, că am multă stimă pentru tine, că ai decis în perioadă Crăciunului să contribui în zona meditareeană, celor care vor să salveze vieţi şi nu să ignori problema. Trebuie să combatem decisiv corupţia. Dacă există ţară în care serviciile au influenţă asupra justiţiei, e o situaţie pe care nu o putem accepta”, a declarat Udo Bullmann, membru al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Europarlamentarul spune că statul de drept nu poate fi manipulat după bunul plac pentru a servi intereselor politice, iar reformarea este importantă, dar nu există temei pentru a institui amnistia.

„Aş vrea să ştiu care este răspunderea dumnealui (preşedintele Iohannis – nr.) în ceea ce priveşte serviciile de informaţii. Sunt oameni care au suferit pe nedrept, dar nu există temei pentru a institui amnistia. Statul de drept este o realizare a societăţii europene care protejează oamenii care garantează libertăţile oamenilor şi pune capăt arbitrarului. Noi ca social-democraţi ştim acest lucru. Statul de drept nu poate fi manipulat după bunul plac pentru a servi intereselor politice. Dorinţa dvs de reformare poate fi o premisă excelentă pentru o cooperare foarte bună, dar vreau să vă spun că dacă în aceste zile în care se închid universităţile din nou, lucru care nu s-a mai întâmpla din perioadă fascismului, dacă nu există respect pentru libertatea jurnaliştilor, atunci dl Orban trebuie să se întoarcă de la uşă”, a mai spus Udo Bullmann.

Be the first to comment on "Membru Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, după discursul susţinut de premierul român: Nu există temei pentru a institui AMNISTIA"

Leave a comment