Mii de oameni s-au relaxat duminică pe străzile Capitalei. „Eu vin din Bihor şi mă simt extraordinar”

Primul weekend de vară și primul cu temperaturi mai generoase din acest an a scos mii de oameni dornici de relaxare pe străzile Capitalei.

Au profitat că străzile vechi ale Bucureștiului au fost rezervate pentru pietoni la sfârșit de săptămână, așa ca s-au plimbat printre clădirile istorice. Atmosfera a fost întreținută de mai multi artiști stradali.

În Centrul Vechi, atmosfera a devenit pe alocuri incendiară. Tinerii s-au dezlănțuit în fața cluburilor.

Mii de bucureşteni, dar și locuitori din provincie, s-au plimbat duminică pe Calea Victoriei, una dintre numeroasele străzi transformate sâmbăta şi duminică în zone pietonale. Singurele vehicule permise sunt bicicletele şi trotinetele. Din loc în loc, atmosferă a fost animată de artişti.

Reporter: „E o atmosferă plăcută?”
Cuplu de tineri: „Da, foarte plăcută, vremea e cea mai importantă”.
Reporter: „Cum vi se pare faptul că acum vă puteţi plimba pe bulevardele principale?”
Cuplu de tineri: „Chiar îi spuneam că e o idee super bună, îmi place. Da, nu ne mai plictisim, toată ziua cafenele, parcuri, acum pot să zic că e ceva mai original. Mai inedit. Şi chiar apreciem treaba asta”.

Femeie: „Eu vin din Bihor pentru prima dată şi mă simt extraordinar”.
Reporter: „Vă place atmosfera?”
Femeie: „Foarte mult”.

Femeie: „Faptul că s-a oprit circulaţia şi nu mai auzim atât de multe maşini turând motorul şi avem ocazia să vedem şi noi împrejurimile”.

Oamenii s-au bucurat din plin de vremea de afară şi apoi au luat la pas cele mai importante locuri de Capitală. Ulterior, aceştia s-au îndreptat către Centrul Vechi şi Zona de Nord a Bucureştiului.

După lăsarea serii, în fata cluburilor din Centrul Vechi nu aveai loc să arunci un ac. Și la terase a fost plin.

Tânăr: „O seară liniştită, în oraş, după multă muncă, cred că merităm. Profităm pentru că nu mai sunt restricţii, ne distrăm. Cine n-a fost prin România şi n-a trecut prin Centrul Vechi, trebuie să vină, e frumos. Sărbătorim în stil românesc, cu costiţă şi cartofi”.

Şi la tease a fost plin.

Matei Adrian, manager de restaurant: „Lumea a început să iasă la restaurante, să iasă în parc. După ora 15, am revenit la fluxul de clienţi pe care îl avem noi în timpul weekend-ului”.

Pentru că s-a dat liber şi la nunţi, în Parcul Herăstrău reporterul Știrilor PRO TV a întânit o mireasă furată.

Mireasă: „Este foarte bine, îi avem pe cei mai apropiaţi lângă noi şi este perfect”.

Iar în Piaţa Constituţiei din fața Parlamentului s-au strâns din nou sute de tineri cu motocliclete şi maşini, ca în vremurile bune.

Be the first to comment on "Mii de oameni s-au relaxat duminică pe străzile Capitalei. „Eu vin din Bihor şi mă simt extraordinar”"

Leave a comment