Ministerul ucrainean al Apărării: Forţele ruse mai au combustibil şi alimente pentru trei zile

Forţele ruse mai au combustibil şi alimente pentru trei zile cel mult, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Forţele ruse care au invadat Ucraina mai au rezerve de muniţii, combustibil şi alimente doar pentru trei zile cel mult, potrivit ultimului raport al Ministerului Apărării ucrainean cu privire la situaţia de pe front în cea de-a 27-a zi a invaziei ruse în Ucraina, relatează marţi EFE.

“Forţele ruse de ocupaţie care operează în Ucraina dispun de stocuri de muniţie şi alimente pentru cel mult trei zile. Situaţia este similară şi în privinţa combustibilului, care se completează cu camioane-cisternă”, se menţionează în raport, potrivit Agerpes.

Rusia, afirmă Ministerul Apărării ucrainean, “nu a reuşit să construiască un oleoduct pentru a satisface necesităţile trupelor sale” în zonele în care acestea operează.

Totodată, “nu se observă nicio schimbare semnificativă în poziţia şi natura acţiunilor forţelor de apărare în ultimele 24 de ore”, au declarat surse din cadrul aceluiaşi minister.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, “peste nouă ţinte aeriene inamice au fost lovite de unităţi ale Forţelor aeriene ale armatei ucrainene şi sisteme antiaeriene ale infanteriei ucrainene”: un avion, şase drone şi două elicoptere, potrivit acestora.

″În ultimele 24 de ore au fost observate mai multe acţiuni intense ale avioanelor inamice”, conform raportului Ministerului Apărării ucrainean, potrivit căruia, în regiunea Lugansk (estul separatist al Ucrainei – n.r.), au loc acte de nesupunere civică, întrucât “o mare parte a populaţiei nu susţine politica ocupanţilor şi nu are nicio dorinţă de a pune mâna pe arme”.

 

Be the first to comment on "Ministerul ucrainean al Apărării: Forţele ruse mai au combustibil şi alimente pentru trei zile"

Leave a comment