Ministrul Finanţelor: Salariul minim pe economie poate creşte înainte de 1 ianuarie 2019/ Avem în calcul o nouă rectificare

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice, a spus, marţi seara, că salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 de lei, înainte de începutul anului viitor.

„Sunt şanse”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la TVR, întrebat dacă salariul minim pe economie poate fi crescut la 2.050 de lei, înainte de 1 ianuarie 2019, aşa cum este anunţat în prezent.

„Se face această analiză la Finanţe”, a adăugat Teodorovici, dar acesta nu a putut înainta un calcul privind efortul bugetar necesar pentru majorare.

Ministrul finanţelor a susţinut că va avea o evaluare privind impactul majorării salariului minim în noiembrie, după ce se va face a doua rectificare bugetară. „După rectificarea din noiembrie, vedem, dacă va creşte salariul minim pe economie”, a detaliat Teodorovici.

Salariul minim este în prezent de 1.900 de lei, nivel stabilit la începutul acestui an, de la 1.450 de lei anterior.

„La finanţe, eşti obligat să faci analize. Când este vorba de venitul românilor, trebuie să vezi de unde poţi creşte”, a adăugat Teodorovici.

Eugen Teodorovici: Avem în calcul o nouă rectificare bugetară în luna noiembrie

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, că se aşteapă la o nouă rectificare bugetară în luna noiembrie, precizând că la prima rectificare bugetară s-a anunţat că în acest an vor avea loc două rectificări.

„Da. Avem în calcul o nouă rectificare bugetară în noiembrie. Aşa am spus la început, undeva în octombrie, dar s-a întârziat cu prima rectificare. Automat, în luna noiembrie, pentru că, oricum, până la final de noiembrie vrem să facem a doua rectificare”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.

Oficialul MFP a precizat că la prima rectificare a fost anunţat că se planifică pentru 2018 două rectificări bugetare. „Una era în iulie, dar s-a întârziat până în septembrie şi aveam octombrie cea de-a doua rectificare. La fel, s-a mutat şi ea. Unde? În noiembrie, oricum, ultimul termen final de lună să poţi face a doua rectificare”, a explicat Teodorovici.

Referitor la bugetul pe 2019, ministrul Finaţelor a precizat că, până la finalul lunii noiembrie, trebuie să fie aprobat în Guvern.

„Ca să am bugetul pe 2019 propus pe masa Guvernului, trebuie să avem, în prealabil, două chestiuni foarte importante: Hotărârea de Guvern cu salariul minim pe economie, ca să-l iei în calcul anul viitor, când faci bugetul şi formula aceea de calcul pentru autorităţile publice locale. Pentru că noi am promis şi avem o măsură foarte clară că impozitul pe venit trece 100% la nivel local şi la fel trebuie să ai o bază legală ca să poţi să o iei în calcul când faci bugetul pe 2019”, a completat Teodorovici.

Be the first to comment on "Ministrul Finanţelor: Salariul minim pe economie poate creşte înainte de 1 ianuarie 2019/ Avem în calcul o nouă rectificare"

Leave a comment