„Mr. Olympia” de România: Un pompier a câştigat medialia de aur la o competiţie de culturism şi fitness

Un pompier din judeţul Mehedinţi a obţinut medalia de aur la categoria Men`s Physique din cadrul competiţiei de culturism şi fitness Tiger Classic – Diamond Cup România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ionuţ Lepădatu este angajatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” din judeţul Mehedinţi de opt ani.

Acesta a descoperit pasiunea pentru fitness în 2012, atunci când a început să petreacă mai mult timp în sala de forţă.

La începutul acestui an, şi-a propus să devină sportiv profesionist, iar în weekend a obţinut medalia de aur pentru România la categoria Men`s Physique (173 cm). Bărbatul are 75 de kilograme şi 1,73 metri înălţime. Rezultate bune a obţinut şi la locul de muncă.

”Plutonierul major Lepădatu Ionuţ a participat, în perioada 7-9 septembrie, la competiţia sportivă Tiger Classic – Diamond Cup România, la Bucureşti, unde a obţinut medalia de aur pentru România la categoria Men`s Physique – 173 cm. Au participat concurenţi din mai multe ţări. Datorită performanţelor sportive deosebite a fost selectat pentru a face parte din lotul sportiv al inspectoratului. Prin participările la concursurile profesioniste ale pompierilor, munca lui a fost încununată de succes, pompierul obţinând încă din primul an rezultate fruntaşe, atât la probele de echipă, cât şi la cele individuale. Anual, a reuşit să se menţină pe podium, câştigând numeroase cupe şi medalii, printre care aur la probele: scara de fereastră, realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, pista cu obstacole şi altele. Putem spune despre colegul nostru că meseria de pompier profesionist i-a dezvoltat pasiunea pentru fitness, iar această pasiune îi dă rezistenţa şi forţa necesare îndeplinirii misiunilor încredinţate pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora, dar şi a mediului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Ionuţ vrea să fie exemplu pentru fiul lui.

”Deşi în septembrie 2017 am devenit tată de băiat, acest lucru nu a fost un obstacol în evoluţia mea ca sportiv, ci din contră, m-a făcut să fiu mai ambiţios în pregătire, pentru ca el să aibă cu ce să se mândrească atunci când va creşte, dar şi pentru a-i crea motivaţia necesară pentru sport şi un stil de viaţă sănătos. Pregătirea pentru un concurs de fitness este una riguroasă, în perioada precompetiţională, care poate dura între trei săptămâni şi două luni de dietă strictă. Costurile ce implică dieta, antrenamentul şi tot ce ţine de participarea la un astfel de concurs sunt unele destul de mari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Lepădatu.

Următoarea competiţie la care va participa este Cupa Mondială de Culturism şi Fitness, care se va desfăşura la Cluj-Napoca, în luna noiembrie a acestui an. Tânărul de 28 de ani speră să obţină, din nou, medalia de aur.

 

Be the first to comment on "„Mr. Olympia” de România: Un pompier a câştigat medialia de aur la o competiţie de culturism şi fitness"

Leave a comment