Muncitori luand pranzul la inaltime – Lucinvest.ro, furnizor de schele metalice, iti dezvaluie misterul din spatele unei fotografii care a facut istorie

Dintotdeauna constructiile au jucat un rol important in viata noastra, iar in epoca moderna acestea au cunoscut o extindere si o dezvoltare fara precedent.

Tehnologia actuala a facilitat acest lucru, inclusiv prin realizarea unor instalatii complexe si servicii de vanzari schele metalice cu rolul de a asigura conditii optime de siguranta pentru inginerii si muncitorii din constructii.

Una dintre cele mai emblematice imagini ale celor care ‘au construit’ lumea noastra, asa cum o stim in prezent, este fotografia realizata pe data de 20 septembrie 1932 pe santierul cladirii Rockefeller Center din Manhattan. Aceasta imagine surprinde 11 dintre muncitori asezati pe o grinda din metal, la o inaltime ametitoare, luand masa de pranz ca si cum nu ar fi nimic iesit din comun.

Drepturile de autor pentru legendara fotografie apartin companiei Corbis Images, aceasta fiind publicata initial in paginile ziarului american New York Herald Tribune, la scurt timp dupa ce a fost facuta.

In anul 2003, o firma de detectivi particulari a descoperit numele celui care a imortalizat celebra scena — fotograful Charles C. Ebbets, desi veridicitatea acestei informatii nu poate fi verificata in totalitate. Chiar si muncitorii surprinsi in imagine au ramas practic necunoscuti, in ciuda incercarilor companiei Corbis de gasi mai multe detalii despre ei, pornind de la numele fiecaruia.

„Pranz pe un zgarie-nori”, cum a fost intitulata initial fotografia, infatiseaza o pauza de masa a muncitorilor in timpul lucrarilor la cladirea Rockefeller. Constructia acesteia a inceput in 1930 si s-a desfasurat de-a lungul a noua ani. Cladirea a avut mai multe denumiri de-a lungul timpului, de la RCA Buiding in anii ’30, la GE Building in anul 1986 si pana la cea mai recenta, din anul 2015, cand i-a fost schimbat numele in Comcast Building.

La aproape 85 de ani de la prima sa aparitie in presa, a iesit la iveala un adevar surprinzator despre faimoasa imagine. Se pare ca aceasta a fost de fapt trucata si folosita de compania Rockefeller pentru a-si face reclama, asa cum scriu cei de la Daily Mail.

Istoricul Ken Johnston, din cadrul companiei Corbis Images, cea care detine in prezent si drepturile de autor asupra pozei cu pricina, sustine ca de fapt aceasta este mai mult ca sigur un fals, fiind realizata prin tehnica de suprapunere a altei imagini peste fotografia originala.

Manevra de promovare a celor de la Rockefeller Center nu a ramas insa fara ecou, aceasta devenind o imagine simbol pentru societatea si cultura americana a secolului al XX-lea.

Intr-una dintre afirmatiile sale, istoricul Ken Johnston mentioneaza faptul ca aceasta este fara doar si poate imaginea cu cel mai mare numar de incasari, de la publicarea sa pana in prezent, depasind in popularitate alte fotografii memorabile cu protagonisti precum Albert Einstein sau Martin Luther King.

Schele metalice si utilaje pentru constructii
Lucinvest.ro este o companie cu experienta in constructii industriale si civile care vine in sprijinul intreprinzatorilor si dezvoltatorilor din domeniul imobiliar, punand la dispozitia clientilor sai toate utilajele necesare, esentiale pentru reusita proiectului realizat.

Date de contact
Telefon — 0745 410 817
Website: www.lucinvest.ro

Be the first to comment on "Muncitori luand pranzul la inaltime – Lucinvest.ro, furnizor de schele metalice, iti dezvaluie misterul din spatele unei fotografii care a facut istorie"

Leave a comment