‘O femeie fantastică’: o realizare cinematografică revoluționară

Unul dintre cele mai prețioase momente dintr-un film, din punctul de vedere al unui spectator, este acela când un nou personaj își face apariția în lumea actoriei, pe marele ecran. Un personaj care pare să fi ieșit de nicăieri și să graviteze instantaneu spre măreție. Daniela Vega, femeia fantastică, personajul principal în jurul căruia se învârte acțiunea noului film al regizorului Sebastían Lelio, este o astfel de actriță. Din momentul în care o veți vedea pentru prima oară în film, va fi greu să nu fiți absorbiți de prezența ei magnetică: o figură empatică, umană, cu unul dintre cele mai expresive chipuri din cinematografia de astăzi.


‘O femeie fantastică’ va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

Trailer: https://goo.gl/KNE8nq

Filmul va putea fi vizionat în urmatoarele cinematografe din țară: București (Băneasa Grand Cinema & More, Happy Cinema Liberty Center, Muzeul Țăranului Român, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Union, Cinemateca Europa), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One), Cluj-Napoca(Cinema Victoria), Constanța (Cityplex Constanța), Odobești (Casa de Cultură), Pitești (Cinema Trivale), Sfântu Gheorghe(Cinema Arta), Târgu-Mureș (Cinema Arta 3D).

Marina (Daniela Vega) și Orlando (Francisco Reyes) sunt doi îngrăgostiți ce își planifică viitorul împreună. Marina este o chelneriță și o cântăreață aspirantă. Orlando este cu 20 de ai mai în vârstă decât ea, și deține o tipografie. După ce, într-o seară, sărbătoresc împreună ziua de naștere a Marinei, Orlando se simte extrem de rău. Marina face tot posibilul să ajungă cât mai repede la spital, însă Orlando moare imediat ce ajung la urgențe. În loc să-și plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Marina este o persoană transgender și pentru rudele lui Orlando identitatea ei de gen este o aberație, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăși.

Daniela Vega a declarat într-un interviu despre rolul său în filmul ‘O femeie fantastică’ următoarele: „A fost, de departe, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut în viața mea. A fost un rol foarte complex, la un nivel emoțional, din cauza modului în care am început să intru mai adânc în rol și a felului în care am început să îmi convertesc toate emoțiile pentru a da personajului o viață proprie. Pe de altă parte, a fost una dintre cele mai minunate experiențe: a fost o onoare extraordinară să fiu regizată de Sebastian, pe care îl admir foarte mult.”


Urmând succesul filmului ‘Gloria’, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio a revenit în forță cu filmul ‘O femeie fantastică’, despre care, chiar el a declarat: ‘Cred că, într-un fel, acest film este o construcție mult mai complexă decât Gloria, deoarece ne prezintă mai multe filme sub forma unui singur film. Dar, în ciuda faptului că ‘O femeie fantastică’ există într-un teritoriu cinematografic care operează dincolo de realism, are, ca și în cazul fimului ‘Gloria’, o înclinație mai mare spre întrebări decât spre răspunsuri. În același timp, pentru mai multe motive, ‘O femeie fantastică’ este mult mai mult decât un film despre o femeie.’

După premiera din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, filmul ‘O femeie fantastică’ a câștigat imediat o mare parte din public pentru modul sincer și brutal prin care expune o realitate greu de recunoscut. Prezența în cadrul competiției festivalului de la Berlin a fost recompensată cu trei premii — ‘Mențiunea specială a Juriului Ecumenic’, ‘Cel mai Bun Scenariu’ și ‘Cel mai Bun Lungmetraj’. Aceste distincții au fost completate cu un premiu în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastán (‘Cel mai Bun Film Latino American’).

‘O femeie fantastică’ va fi distribuit în cinematografele din România din 8 decembrie, de Transilvania Film.
Parteneri media: TANĂNANA, AGERPRES, Cinemagia, Ziarul Metropolis, SUB25, The Institute, IQads & SMARK, Urban.ro, COOPerativa Urbană, Life.ro, FilmSi.ro, Dissolved Magazine, CineFan, Radio România Cultural.www.transilvaniafilm.ro | www.facebook.com/TransilvaniaFilm

Be the first to comment on "‘O femeie fantastică’: o realizare cinematografică revoluționară"

Leave a comment