Orașe patrimoniu al Umanității – 15 bijuterii ale Spaniei

Ambasada Spaniei la București are plăcerea să vă invite în perioada 21 februarie — 12 aprilie la expoziția de fotografie ‘Orașe Patrimoniu al Umanității — 15 bijuterii ale Spaniei’

Vernisajul va avea loc marți, 21 februarie 2017, ora 18:00 în incinta Institutului Cervantes din București.

Ambasada Spaniei la București, Biroul de Turism al Spaniei la Viena, Grupul Orașelor Patrimoniu al Umanității din Spania și Institutul Cervantes, prezintă publicului larg din capitală, din 21 februari până în 12 aprilie, expoziția de fotografie ce reunește cele cincisprezece orașe spaniole înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo și Úbeda. Surprinse în 58 de imagini, cele cincisprezece orașe se arată în fața privitorilor cu tot ce au mai frumos și unic: istoria, arhitectura, geografía și obiceiurile lor. Un periplu vizual prin aceste orașe — bijuterii ale Spaniei — evocă moștenirea culturală inestimabilă dar și, dincolo de monumente seculare, un stil de viață în egală măsură de unic.

Expoziția se înscrie în cadrul acțiunilor de colaborare pe care Grupul Orașelor Patrimoniu al Umanității din Spania le desfășoară împreună cu Turespańa (Guvernul Spaniei) pentru promovarea internațională a ofertei turistice a Orașelor spaniole Patrimoniu UNESCO și cu rețeaua Institutului Cervantes pentru diseminarea patrimoniului cultural spaniol.

Mostra fotografică se adresează atât iubitorilor de călătorii cărora li se dezvăluie destinații noi, mai puțin cunoscute dar de un indubitabil interes turistic, turoperatorilor în căutare de o ofertă mai diversă de turism cultural și de calitate istorică și artisitică dar și autorităților publice din domeniul administrării, protejării și conservării patrimoniului cultural.


Cu 45 de bunuri cuprinse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Spania ocupă un privilegiat loc 3 în lume în rankingul țărilor cu cel mai mare număr de situri. Recunoașterea mondială a valorii acestor bunuri, face ca protejarea și conservarea lor să devină o prerogativă universală.

‘V-aș invita să ieșim în aerul primăvăratic și să parcurgem, împreună, aceste spații și aceste epoci succesive — Arhitectură și Istorie — întruchipate de niște pietre ce sunt Patrimoniu al Umanității’, José Hierro, poet spaniol (1922 — 2002).

Actul de inaugurare va include scurte intervenții susținute de E.S. Dl. Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, Ángel Rosado Martínez, managerul Grupului Orașelor Patrimoniu din Spania, Rosalia Fraga Pazos, coordonator de marketing al Biroul pentru Turism al Spaniei de la Viena și Rosa Maria Moro de Andrés, directoarea Institutului Cervantes din București.

Departamentul Comunicare
AMBASADA SPANIEI LA BUCUREȘTI

Be the first to comment on "Orașe patrimoniu al Umanității – 15 bijuterii ale Spaniei"

Leave a comment