Oricine poate face testul Papanicolau?

Testul Papanicolau este folosit in intreaga lume pentru detectarea timpurie a cancerului de col uterin. Acesta nu trebuie tratat cu superficialitate, fiind nevoie de un control de rutina la un interval stabilit de catre medicul specialist.

Este necesar testul Papanicolau in cazul acelor femei care nu au intretinut relatii sexuale?

Dar sunt anumite persoane care se intreaba daca testul Papanicolau chiar trebuie efectuate de catre toate femeile, daca nu cumva exista si anumite exceptii. In general doar medicul dumneavoastra este cel in masura sa va recomande anumite analize si teste de aceasta natura. Astfel ca trebuie sa discutati cu acesta despre lucrurile care va ingrijoreaza.

De regula cancerul de col uterin se dezvolta din causa virusului HPV. Iar acest virus se poate transmite prin cale sexuala, astfel ca ramane intrebarea daca femeile care nu sunt active sexual chiar trebuie sa isi faca acest test. Totusi, ramane inca o problema in cazul transmiterii virusului. Exista idea gresita ca acesta este transmis doar prin penetrare, acest lucru fiind complet eronat. Acest virus poate fi transmis foarte usor si prin alte lucruri de natura sexuala. Astfel ca medicii recomanda oricarei femei sa isi faca acest test.

O alta sitatie in care femeia se intreaba daca testul Papanicolau este cu adevarat necesar este atunci cand ea se afla intr-o relatie monogama. In acest caz exista mai multe aspecte de luat in considerare. Spre exemplu, exista posibilitatea ca barbatul sa fie infidel, iar in acest caz exista posibilitatea ca partenera lui sa fie infectata cu virusul HPV in acest caz. Astfel ca nu puteti niciodata sa fiti siguri in totalitate ca si barbatul nu intretine relatii sexuale si cu alte femei. De aceea, cel mai adecvat este sa va luati masuri de precautie si sa va faceti testul conform indicatiile medicului. Astfel ca daca aveti peste 21 de ani, chiar acum este momentul ideal sa mergi la un medic ginecolog.

Pentru ati face un test Papanicolau tot ce este nevoie este sa iti faci o programare chiar acum la Clinica Medicala Romgermed. Vei fi intampinata de niste medici foarte profesionisti si amabili, care vor face experienta efectuarii testului Papanicolau una mai putin stresanta pentru tine. La Clinica Romgermed nu trebuie sa ai niciun motiv de ingrijorare caci totul se desfasoara cu profesionalism intotdeauna. Daca stii ca un ti-ai facut testarea Papanicolau anul acesta acum este momentul sa o faci. Suna chiar acum si un apelator iti va prelua cat se poate de repede apelul. Sanatatea este in mainile tale.

Be the first to comment on "Oricine poate face testul Papanicolau?"

Leave a comment