Paul Cozighian, jurnalistul Le Figaro care a realizat interviul cu Ion Iliescu, spune că va prezenta înregistrarea

Paul Cozighian, jurnalistul Le Figaro care a realizat interviul cu Ion Iliescu a declarat, luni seară la Realitatea Tv, că este foarte posibil ca fostul preşedinte să nu îşi amintească faptul că a dat acest interviu.”E foarte posibil ca dânsul să nu-şi mai amintească pur şi simplu. Eu mă bucur că a scris acel text pentru că ne dă ocazia să continuăm discuţia pe această temă. Ce a spus Iliescu nu numai că este adevărat, dar este extrem de grav. Da, tocmai acum o caut (înregistrarea cu domnul Ion Iliescu -n.r.) ca să aleg exact fragmentele respective. Tocmai am trimis şi dânsului. Am mulţumit foarte mult că a participat. Să ştiţi că interviul, în afară de partea aceasta e interesant. El a uitat ce ne-a spus nouă acolo. El ne-a povestit cu mare emoţie de toată epoca Frontului Salvării Naţionale (FSN). Chiar ne-a vorbit cu o înflăcărare la care nu ne-am aşteptat. Ne-a convins. Cel puţin pe mine m-a convins”, a afirmat Paul Cozighian, jurnalistul de la Le Figaro, într-o invervenţie telefonică, luni seară, la Realitatea TV.

Reacţia jurnalistului vine după ce fostul preşedinte Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile care le-ar fi făcut pentru cotidianul francez Le Figaro, precizând că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

Partidul Social-Democrat (PSD) trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu „cea mai gravă criză politică”, afirmă fostul preşedinte Ion Iliescu, citat de cotidianul francez Le Figaro, care observă că România este „ţara unui singur partid”.

La fel ca mulţi alţi membri ai PSD, Ion Iliescu este convins, potrivit Le Figaro, că, pentru a se menţine, partidul său trebuie să întoarcă pagina Liviu Dragnea. Iliescu apreciază că, în momentul de faţă, în România, în afară de PSD, „nu există alternativă, nu este nicio altă forţă politică în stare să răspundă la nevoile societăţii”.

Be the first to comment on "Paul Cozighian, jurnalistul Le Figaro care a realizat interviul cu Ion Iliescu, spune că va prezenta înregistrarea"

Leave a comment