Peste 100 de copii diagnosticați cu boli incurabile vor beneficia de terapie prin tehnologie

Peste 100 de copii din întreaga țară, pacienți cu afecțiuni incurabile aflați în grija HOSPICE Casa Speranței, în cele două centre din București și Brașov și mai mult de 100 de membri ai familiilor lor vor beneficia de terapiile asigurate printr-un nou proiect, lansat sub numele ‘Conexiune pentru îngrijire și compasiune’. Dezvoltat printr-un parteneriat între Fundația Vodafone România și HOSPICE Casa Speranței, proiectul va oferi un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-socială-emoțională, de sprijin educațional și servicii de tip respite menite să ofere părinților timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-și recupera forțele. Inițiativa este susținută de Fundația Vodafone România printr-o finanțare de aproape 600.000 lei, în cadrul programului Connecting for Good, runda de finanțare 2017.

Pe lângă serviciile multidisciplinare clasice, proiectul va integra un concept nou de suport adaptat, denumit ‘Tech Room’, care va fi implementat în cele două centre HOSPICE din București și Brașov. Conceptul constă într-o cameră specială dotată cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice și mobile de ultimă generație. Micii pacienți vor putea partipa în Tech Room la sesiuni de terapie prin joc și mișcare și la sesiuni educaționale online. Noul concept este menit să faciliteze intervențiile specializate asigurate de echipa HOSPICE, într-o manieră atractivă, sporindu-le astfel eficiența.

‘Soluțiile bazate pe tehnologie sunt utilizate cu mult succes în diverse situații clinice. Este un fapt confirmat an de an de rezultatele proiectelor pe care le finanțăm prin programul Connecting for Good în întreaga țară. Jocurile și realitatea virtuală sunt un exemplu de suport care poate avea un rol important în creșterea eficienței serviciilor paliative. De aceea ne bucurăm să susținem această inițiativă a HOSPICE Casa Speranței, un partener cu care colaborăm de mulți ani’, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

< > reprezintă o continuare și o evoluție substanțială a proiectelor derulate anterior cu sprijinul Fundației Vodafone România, care au pregătit organizația noastră pentru integrarea tehnologiilor informatice și mobile în managementul tuturor serviciilor pentru pacienți. Obiectivul nostru este să dezvoltăm un sistem complex și integrat de servicii și intervenții paliative pediatrice, menite să contribuie cât mai mult la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli incurabile și a familiilor acestora’, a declarat Mirela Nemțanu, Directorul Executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Rezultatele estimate pentru prima etapă a implementării proiectului includ 200 de episoade de internare de tip respite, 50 de evenimente socio-educaționale și de respite, 250 de sesiuni de terapie prin joc și mișcare în cadrul camerelor Tech Room din București și Brașov, 300 de intervenții educaționale online pentru copii și 350 de intervenții educaționale clasice și de consiliere pentru membrii familiilor micilor pacienți. În cursul anului 2018, Fundația HOSPICE Casa Speranței va extinde proiectul și la Centrul Socio-Medical de la Adunații Copăceni.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari — copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 26 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile. HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. Mai multe informații sunt disponibile pe www.hospice.ro. Detalii suplimentare despre proiectul ‘Conexiune pentru îngrijire și compasiune’ pot fi accesate pe: www.hospice.ro/educatie/proiecte-educatie-dezvoltare.

Be the first to comment on "Peste 100 de copii diagnosticați cu boli incurabile vor beneficia de terapie prin tehnologie"

Leave a comment