Peste 4000 de copii au vizionat gratuit filme clasice românești la „Gala filmului românesc pentru copii”, Ediția I

Peste 4000 de copii s-au bucurat de filmele difuzate gratuit în cadrul primei ediții a ‘Galei filmului românesc pentru copii’. Timp de patru zile, în perioada 27-30 martie 2017, la Cinema Europa, din București, s-a desfășurat un veritabil maraton al fimelor românești pentru copii, realizate de cunoscuții regizori români Elisabeta Bostan, Ion Popescu-Gopo, Gheorghe Naghi și Mircea Drăgan. Surpriza primei zile a Galei a fost prezența doamnei Elisabeta Bostan, care a fost întâmpinată cu aplauze și îmbrățișări de către Harap-Alb, Veronica, Babușcă, Lizuca, Maria, Mirabela și Nică, o grupă de princhidei în vârstă de 6-7 ani, de la o școală de actorie.

Regalul cinematografic, de la Cinema Europa a debutat cu filmul ‘Saltimbancii’, iar în următoarele trei zile, au rulat alte 12 veritabile bijuterii ale cinematografiei românești: ‘Veronica’, ‘Neamul Șoimăreștilor’, ‘Veronica se întoarce”, ‘De-aș fi Harap Alb”, ‘Amintiri din copilărie”, „Ștefan cel Mare — Vaslui 1475″, ‘Maria Mirabela”, ‘Zâmbet de soare”, ‘Dumbrava minunată’, ‘Un saltimbanc la Polul Nord’, ‘Aventurile lui Babușcă’, ‘Rămășagul”.

Acest proiect cultural — educativ a fost organizat de către Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului (AEPF), în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS. Ca un gest simbolic, prin care s-a dorit ca tinerii cinefili să aprecieze filmul românesc, după fiecare proiecție, copiii au primit diverse recompense de participare din partea organizatorilor Galei. Și pentru că în aceste patru zile, micuții spectatori au venit cu autocare și microbuze care au transportat gratuit miile de copii de la unitățile de învățământ la cinematograf, organizatorii s-au bucurat de ajutorul Direcției Generale de Poliție a Municipiului, care a trimis permanent în zonă mai multe echipaje de agenți ai Poliției Rutiere, atât pentru siguranța traficului rutier, cât și a copiilor.

‘Gala filmului românesc pentru copii’ a beneficiat și de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Arhivei Naționale de Filme, al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, al RADEF RomâniaFilm și al DACIN SARA.

Departamentul de comunicare al AEPF

Be the first to comment on "Peste 4000 de copii au vizionat gratuit filme clasice românești la „Gala filmului românesc pentru copii”, Ediția I"

Leave a comment