Petiţie online pentru modificarea legii recursului compensatoriu, care să interzică eliberarea infractorilor violenţi, lansată de un liberal

O petiţie pentru modificarea legii recursului compensatoriu, „care a dus la eliberarea timpurie a circa 11.000 de deţinuţi”, a fost lansată, în mediul online, de deputatul PNL Florin Roman. Semnăturile şi comentariile vor fi trimise lui Dragnea şi Tăriceanu, susţine parlamentarul.Deputatul PNL a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că PNL face demersuri pentru a depune la Parlament un proiect de lege care să interzică eliberarea „infractorilor violenţi” în baza legii regimului compensatoriu.

În acest scop, deputatul albaiulian a iniţiat petiţia şi îi îndeamnă pe cetăţeni să o semneze şi să o distribuie.

”Dorim ca listele de semnături să susţină moţiunea simplă anunţată împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, principalul vinovat de faptul că România a ajuns un rai al infractorilor. Regimul compensatoriu a dus la eliberarea timpurie a circa 11.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, aproximativ 700 s-au reîntors în penitenciare şi circa 200 au comis noi infracţiuni violente: crime, tentative de crimă, viol, tentativă de viol sau tâlharii. Imaginile acestor drame au produs un puternic impact emoţional în rândul opiniei publice. Semnăturile, dar şi comentariile dumneavoastră vor fi înaintate şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, complici morali ai crimelor, violurilor şi tâlhăriilor care generează nesiguranţa pentru fiecare cetăţean român. Dorim, prin acest demers, ca vocea străzii să ajungă şi să se audă în Parlamentul României, locul în care majoritatea PSD-ALDE s-a baricadat cu singurul scop de a-şi scăpa liderii corupţi de puşcărie”, arată parlamentarul liberal.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului o analiză urgentă şi soluţii legate de recursul compensatoriu, susţinând că nimeni nu trebuie să se teamă şi siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

În replică, PSD a transmis, miercuri pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea recursului compensatoriu fără a o contesta la Curtea Constituţională sau să o trimită la reexaminare în Parlament, precizând că „doar vinovaţii nu vor să fie căutaţi vinovaţii”.

Be the first to comment on "Petiţie online pentru modificarea legii recursului compensatoriu, care să interzică eliberarea infractorilor violenţi, lansată de un liberal"

Leave a comment