Pompierul din Botoşani care a dus pe 1 Decembrie drapelul României în Antarctica s-a întors în ţară

„Subofiţerul a alergat circa 250 de kilometri în ţinutul geros al Antarcticii, înfruntând frigul extrem, vântul tăios şi zăpada până la brâu, cu zâmbetul pe buze, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoşani. Reuşita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepţie, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă şi echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecţionate de branduri de profil. În Anul Centenarului Marii Uniri, chiar de Ziua Naţională a României, plutonierul major Iulian Rotariu a purtat cu cinste, onoare şi demnitate drapelul ţării în Antarctica”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu.

Antarctica The Last Desert este o competiţie internaţională care a avut loc în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie şi a presupus parcurgerea în şapte zile a 250 de kilometri, competiţia făcând parte din seria 4 Desert, cele mai grele competiţii din lume.

Pompierul Iulian Rotariu este primul român care a participat la ultramaratoane în deşert, alergând în scop nobil, pentru a-i ajuta pe copiii cu autism din Botoşani şi a reuşit să se claseze pe primele locuri la categoria sa de vârstă la ultramaratoanele la care a patricipat, fie că este vorba de “Gobi March” din China, ”Atacama Crossing” din Chile sau ”Sahara Race” sau ”Roving Race” Patagonia.

Be the first to comment on "Pompierul din Botoşani care a dus pe 1 Decembrie drapelul României în Antarctica s-a întors în ţară"

Leave a comment