Preşedinţia regretă folosirea cuvântului „autişti” de către Iohannis, utilizat în contextul amnistiei/ CNCD compară declaraţia cu cea a premierului Dăncilă

„Dacă ne uităm la alte guverne PSD, nu putem să ne facem că suntem autişti şi să ne prefacem că nu se discută de OUG pentru amnistie. Ultima OUG a dus la revoluţie în stradă”, a afirmat Iohannis.

Şi premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze, în luna februarie, după ce a folosit termenul „autişti” în luna februarie, când s-a referit la persoanele care ar „dezinforma Uniunea Europeană”, pe motiv că „ştiu realitatea, dar nu vor să o accepte”. CNCD a decis ulterior că declaraţia Vioricăi Dăncilă se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

Preşedintele CNCD, despre declaraţia preşedintelui: Comparabilă cu cea a premierului Dăncilă

Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu a primit nicio sesizare pe numele preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la afirmaţia privind autiştii, dar că speţa ar fi comparabilă cu cea a premierului Viorica Dăncilă, când s-a decis că nu a discriminat.

”CNCD a decis în cazul Dăncilă că nu suntem în prezenţa unei discriminări şi logic ar fi îşi menţină jurisprudenţa. Am fost singurul cu opinie separată în cazul Dăncilă, care am arătat că având în vedere funcţia pe care o ocupă doamna Dăncilă şi efectele declaraţiei persoanei care are o funcţie de înaltă demnitate publică sunt altele decât ale unui cetăţean care nu este într-o astfel de poziţie, dar am avut alte şapte opinii majoritare, în care s-a arătat că se încadrează în limita exprimării de exprimare. Ca atare, logica ar trenbui să fie identică.Trebuie să fim consecvenţi, fără să mă antepronunţ. Dar cele două speţe, din câte am citit, sunt comparabile”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

El a precizat că nu s-a primit nicio plângere la adresa preşedintelui Klaus Iohannis până la momentul transmiterii ştirii.

Be the first to comment on "Preşedinţia regretă folosirea cuvântului „autişti” de către Iohannis, utilizat în contextul amnistiei/ CNCD compară declaraţia cu cea a premierului Dăncilă"

Leave a comment