Primăria Voluntari județul Ilfov, împreuna cu Fundația Scheherazade și Centrul de zi „Lumea spiridușilor” a organizat joi 23 noiembrie, 2017 la sediul AutoKlass-Pipera Fasion Show – Gala Scheherazade „Călătoria unei speranțe”

Prezentarea de moda organizata in scop caritabil a fost sustinuta de desingeri precum: Victoria 46, MaxMara, Karen Millen si de sponsori precum: Enel, Autoklass, Nutre , Sephora, Romstal, NISSA, DNATA, Aqua Carpatica , Samburesti, Coffe Stretto ,TopLine, Anastasia, Maison Noir, Yolo Media, C 10, Condor Style.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența domnului Prefect al judetului Ilfov Ghincea Marius Cristian a doamnei Secretar de Stat Ramona Lohan si a unor reprezentanti ai Corpul Diplomatic și consular, ai statelor cu care Romania intretine relatii diplomatice din: Japonia, Vatican, Turcia, Argentina, Turkmenistan, Georgia, Kuweit, Pakistan, Palestina, Slovacia, politicienti , reprezentanți ai mediului de afaceri din România, personalități marcante ale vieții publice și politice din România. Fondurile încasate la acest eveniment vor fi folosite pentru 30 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, care sunt diagnosticați cu TSA — tulburări din spectrul autismului beneficiari ai centrului Centrului de zi pentru copiii cu autism ‘Lumea Spiridușilor’.

Evenimentul se înscrie în linia unui șir de evenimente cu scop caritabil organizate de către Fundația Scheherazade, care susține din anul 2007, îmbunătățirea serviciilor medicale, promovand dreptul la viață și susținerea protecției copilului. Fundația Scheherazade, prin forța pasiunii sale și a angajamentului său ferm, visează la mii de copii sănătoși, puternici și fără suferință.

În România, la fiecare 7 ore și jumătate, se naște un copil cu autism, acestia sunt tratați ca fiind persoane cu handicap, sunt marginalizați și stigmatizați. Un copil cu autism manifesta deficiențe de socializare, de comunicare verbală și nonverbală are un comportament repetitiv și stereotip, nu răspunde la nume, trăiește într-o lume doar a lui.

Fiecare copil cu autism este unic, poate avea o combinație specifică de comportamente, orice zi de terapie pierdută este o zi pierdută din viața copilului cu autism, iar șansa de recuperare este din ce în ce mai mică. Daca intervenția nu este timpurie și susținută, persoanele afectate de autism nu vor putea să se autosprijine, să urmeze o școală, să muncească, să aibă o familie, să se integreze în societate. Simptomele autismului se agravează cu timpul, cei afectați își pierd treptat toate abilitățile, pot deveni violenți și autoagresivi, de cele mai multe ori ajungând să fie instituționalizați. Costul terapiei ABA pentru un copil cu autism este de 2000-2500 Euro/lună, familiile copiilor cu autism din centrul Lumea Spiridușilor, au venituri mici și un își pot permite plata terapiilor.

Despre Fundatia Scheherazade:

În anul 2017 Fundatia Scheherazade implineste 10 ani de activitate dedicata îmbunătățirii serviciilor medicale, promovarii dreptului la viață și susținerii protecției copilului. Cele mai importante proiecte ale fundatiei sunt: renovarea Spitalului de Copii ‘Marie Curie’; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență Constanța; campania de strangere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ‘Sfanta Maria’ din Iași; proiectul ‘Un drum în viață: Bucșani — între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu’; proiectul ‘Punți către speranță — acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanții de azil și persoane cu o formă de protecție in Romania’.

Persoanele de contact:
Fundația Scheherazade
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae 12 — 26, Vila 16, Oraș Voluntari, Județul Ilfov

Persoana de contact: Laura Paulescu—Fundația Scheherazade
E—mail: paulesculauraelena@gmail.com ;
Telefon : (0720.014.899 / 0723.371.888) . Fax: +40 21 528 01 75
www.fundatiascheherazade.ro

Be the first to comment on "Primăria Voluntari județul Ilfov, împreuna cu Fundația Scheherazade și Centrul de zi „Lumea spiridușilor” a organizat joi 23 noiembrie, 2017 la sediul AutoKlass-Pipera Fasion Show – Gala Scheherazade „Călătoria unei speranțe”"

Leave a comment