Primul partid care a anunţat că va participa la CONSULTĂRI la Cotroceni

Ludovic Orban a declarat că liberalii se vor prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni, dacă şeful statului Klaus Iohannis va declanşa, săptămâna viitoare, astfel de discuţii, precizând că „vom pune umărul” pentru ca Legile Justiţiei şi Codurile Penale să fie conforme cu normele europene.

„Cu siguranţă, în cazul în care preşedintele va declanşa consultări vom fi prezenţi şi vom pune umărul ca legile Justiţiei, CP şi CPP să fie făcute în conformitate cu reglementările de la nivelul european, pentru a asigura o justiţie independentă”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la PNL Dolj.

Liderul liberal a adăugat că membrii partidului se vor mobiliza pentru a modifica Codul de Procedură Penală astfel încât să fie în acord cu decizia CCR şi solicită Curţii ca actul normativ să amâne pronunţarea pe Codul Penal şi să trimită cele cinci întrebări preliminare formulare de PNL la Curtea de Justiţie a UE.

„În privinţa CPP readuc aminte că în urma atacului la CCR realizat de preşedintele României şi de PNL, 64 de prevederi din cele 99 de modificări au fost declarate neconstituţionale. Evident şi în privinţa CPP ne vom mobiliza pentru a asigura înlocuirea acestor modificări, iar în privinţa CP solicităm din nou CCR să amâne pronunţarea şi să trimită cele cinci întrebări preliminare care au fost formulate de experţii PNL, să le trimită la Curtea de Justiţie a UE, astfel încât în pronunţarea Curţii să avem şi punctul de vedere al Curţii de Justiţie a UE”, a completat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis intenţionează să cheme partidele la consultări la Palatul Cotroceni pe Legile Justiţiei, după avizul adoptat vineri de Comisia de la Veneţia, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, consultările ar urma să aibă loc în cursul săptămânii viitoare, iar discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Be the first to comment on "Primul partid care a anunţat că va participa la CONSULTĂRI la Cotroceni"

Leave a comment