PSD Sector 5 a EXCLUS din partid patru consilieri generali. Şeful organizaţiei ceruse această pedeapsă şi pentru Gabriela Firea

Conducerea PSD Sector 5 a exclus din partid patru consilieri generali „pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor”, după ce, recent, liderul organizaţiei, Daniel Florea, ceruse în CExN acelaşi lucru şi pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”În şedinţele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuţa Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina şi Şuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD Sector 5.

Filiala PSD Sector 5 este condusă de primarul sectorului, Daniel Florea. La congresul din 10 martie el intenţiona să devină vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov, însă şi-a retras candidatura. Astfel, singurul candidat din partea regiunii a rămas primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cerut, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD din 21 septembrie, excluderea primarului Capitalei, Gabriela Firea, din formaţiune. El a solicitat acest lucru, după ce Firea, împreună cu vicepremierul Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, au cerut într-o scrisoare demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, săptămâna trecută, câteva proiecte aflate pe ordinea de zi, între care şi rectificarea bugetară a PMB, dar şi cel privind acordarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală.

În acest context, Gabriela Firea a declarat ulterior că proiectele nu au fost votate din cauza unor „jocuri de culise” instrumentate de către Liviu Dragnea şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Primarul general a spus că Dragnea i-ar fi chemat pe unii consilieri şi le-ar fi cerut să nu mai voteze proiectele PMB.

Ea a mai afirmat la acel moment că a aflat că anumiţi consilieri generali s-au întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a discuta despre CGMB. Primarul a mai spus, de asemenea, că miercuri seară i-a trimis un mesaj lui Dragnea prin care l-a informat că a aflat de întâlnire.

„I-am transmis aseară domnului Dragnea faptul că am luat la cunoştinţă că au fost chemaţi câţiva consilieri generali PSD la domnia sa în ideea că pe viitor să nu mai voteze în grupul PSD-ALDE astfel încât primarul general să rămână fără majoritate. (…) Am fost informată de câţiva consilieri generali că au fost chemaţi la domnul Dragnea şi s-a discutat despre situaţia din Consiliul General şi despre posibilitatea ca unii dintre ei, poate au nemulţumiri sau poate doresc funcţii să nu mai voteze. (…) I-am dat un mesaj şi mi-a răspuns. Eu i-am dat mesaj că am aflat că s-au întâlnit consilieri generali cu domnia sa. Dumnealui a răspuns şi a spus că nu s-a întâlnit cu acei consilieri generali. Să dea Dumnezeu să nu fie aşa”, a mai spus Gabriela Firea.

Be the first to comment on "PSD Sector 5 a EXCLUS din partid patru consilieri generali. Şeful organizaţiei ceruse această pedeapsă şi pentru Gabriela Firea"

Leave a comment